• Αναζήτηση

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τους προέδρους των 5 υπεραστικών ΚΤΕΛ της Περιφέρειας

Σειρά ζητημάτων εξετάστηκε στη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα Τρίτη 2 Ιουνίου με τους προέδρους των 5 υπεραστικών ΚΤΕΛ της Περιφέρειας.

Στη σημερινή συνάντηση, ειδικότερα, συμφωνήθηκε ότι μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα συγκληθεί τεχνική σύσκεψη μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας και των υπεύθυνων των λογιστηρίων των ΚΤΕΛ για την τακτοποίηση διαφόρων προβλημάτων που αναφύονται σχετικά με την μεταφορά των μαθητών και τα οποία ο νόμος επιτρέπει να τακτοποιηθούν.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια συντάσσεται με το αίτημα των προέδρων των ΚΤΕΛ να πληρωθούν οι εν λόγω φορείς για τη μεταφορά μαθητών κατά το διάστημα που ήταν κλειστά τα σχολεία -λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού- επειδή, όπως οι ίδιοι δήλωσαν, είχαν στο μεταξύ πραγματοποιήσει σημαντικές δαπάνες για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου.

Ακόμα, δρομολογείται η διαδικασία, στο πλαίσιο του νόμου 4412, για την υπογραφή αποφάσεων σχετικά με την πραγματοποίηση -ή την ενίσχυση των ήδη υφιστάμενων- δρομολογίων σε άγονες γραμμές, ενδεχομένως σε συνεργασία με δήμους, ενώ το οικονομικό κόστος θα καλυφθεί από την Περιφέρεια.

Επίσης, συζητήθηκε η συνεργασία της Περιφέρειας με τα υπεραστικά ΚΤΕΛ με σκοπό την προβολή της, μέσω διαφημιστικών μπάνερ επί των λεωφορείων, ιδιαίτερα όσων κινούνται προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Λάρισα κ.α.

Τέλος, συμφωνήθηκε ανάλογες συναντήσεις να επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την συζήτηση διαφόρων ζητημάτων, “με κατεύθυνση υποστήριξης των ΚΤΕΛ και με σεβασμό στην ιστορία και την προσφορά τους για 70 χρόνια” όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Ροή Ειδήσεων