• Αναζήτηση

Δημήτρης Φαββατάς: “Καλό θα ήταν ο Περιφερειάρχης να αφουγκράζεται πραγματικά τις ανάγκες & τα αιτήματα των εργαζομένων & όχι να μην συνδιαλέγεται προσχηματικά μαζί τους”

“Την Τετάρτη, 27.5.2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των Συλλόγων των Εργαζομένων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Νίκα με πρωτοβουλία των εργαζομένων. Επρόκειτο για ένα αίτημα που είχαν καταθέσει οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εδώ και επτά μήνες, αλλά ο κύριος Περιφερειάρχης τους αγνοούσε επιδεικτικά. Έστω και την ύστατη ώρα, αποφάσισε να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, καθώς επιθυμεί να προβεί σε σημειακή τροποποίηση του οργανισμού λειτουργίας υπηρεσιών της Περιφέρειας και γι’ αυτό το λόγο είναι προαπαιτούμενη η συναίνεση των εργαζομένων.

“Αν και ο Περιφερειάρχης διατείνεται ότι σκοπός της τροποποίησης του οργανισμού είναι η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών της Περιφέρειας, στην πραγματικότητα μοναδικό ζητούμενο είναι η τοποθέτηση ημετέρων σε θέσεις ευθύνης, όπως επανειλημμένα έχει πράξει μέχρι σήμερα”

Συγκεκριμένα, έχει παύσει και έχει ορίσει διευθυντές υπηρεσιών κατά το δοκούν περιφρονώντας κάθε έννοια ιεραρχίας και νομιμότητας. Αποτέλεσμα αυτών των παράνομων ενεργειών είναι το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοι έχουν προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και έχουν δικαιωθεί. Αυτό όμως δεν πτοεί τον Περιφερειάρχη που συνεχίζει την εκδικητική δίωξη τους και σε δεύτερο βαθμό.

“Και σπεύδει ο Περιφερειάρχης να εξυπηρετήσει πολιτικούς του φίλους πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου του Υπ. Εσωτερικών, το οποίο αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους, και θα καθορίζει κεντρικά και συνολικά όλα τα ζητήματα των Οργανισμών των Περιφερειών”

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι έθεσαν στον Περιφερειάρχη θέματα καίρια για την ασφάλειά τους και για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Η τοποθέτηση γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας, η αναβάθμιση των χώρων εργασίας, η διεκδίκηση εκ μέρους του Περιφερειάρχη από την κυβέρνηση για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις Περιφερειακές Ενότητες, η σύσταση του Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ένα αίτημα για το οποίο η Ομοσπονδία μας αναγκάστηκε να προβεί στην επίδοση εξώδικου), η εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η δίκαιη και αντικειμενική αξιολόγηση και μετακίνηση των εργαζομένων και η καθημερινή λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων της Περιφέρειας, τις οποίες όμως ο Περιφερειάρχης δεν άκουσε με τη δέουσα προσοχή.

Καλό θα ήταν ο Περιφερειάρχης να αφουγκράζεται πραγματικά τις ανάγκες και τα αιτήματα των εργαζομένων και όχι να μην συνδιαλέγεται προσχηματικά μαζί τους. Μόνο έτσι θα επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών”.

Αν. Αντιπρόεδρος Γενικού Συμβουλίου ΟΣΥΑΠΕ (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας), Δημήτρης Φαββατάς

Ροή Ειδήσεων