• Αναζήτηση

Μια συμμορία με παρακλάδι… μοίραζε κόκα, πρέζα και φούντα στην Ηλεία

Στο άκουσμα της εξάρθρωσης τών δύο εγκληματικών ομάδων – όπου ουσιαστικά πρόκειται για μια με παρακλάδι – στη διακίνηση των ναρκωτικών στην Ηλεία, κάποιοι βιάστηκαν να την συνδέσουν με παλιότερη υπόθεση… Η διακίνηση κοκαΐνης, είναι κοινό σημείο, όμως όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι δύο υποθέσεις δεν φαίνεται να έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Αυτή τη φορά η διακίνηση των ποσοτήτων ναρκωτικών – κυρίως κοκαΐνης σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αλλά επίσης και ηρωίνης και χασίς, γινόταν σε “πελάτες” με κέντρα πέριξ του Πύργου, στον Κάμπο, αλλά και στην πρωτεύουσα της Ηλείας. Πέρα από τις κωδικές λέξεις, εκφράσεις και ονόματα που οι αστυνομικοί “άκουσαν” να χρησιμοποιούν οι δράστες, κατέγραψαν και τους ρόλους που είχε ο καθένας.

Ο προμηθευτής των ναρκωτικών φέρεται να είναι ένας υπήκοος Αλβανίας από την Αθήνα. Για αυτόν έγινε και η επιχείρηση των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου στην πρωτεύουσα που στέφθηκε με επιτυχία. Ο “εγκέφαλος” στην Ηλεία ήταν ένας άντρας από χωριό του δήμου Πύργου, το ίδιο χωριό που βρίσκεται και το καφενείο, που αποτέλεσε και ένα από τα σημεία διακίνησης των ναρκωτικών. Τρεις από τους συλληφθέντες που έχουν συγγενική σχέση, φέρονται να εμπλέκονται με το συγκεκριμένο χώρο και ο ένας εξ αυτών ήταν αυτός που συνελήφθη τη στιγμή που μετέφερε με εκσκαφέα μια μεταλλική ντουλάπα που περιείχε ναρκωτικά, σε σημείο εναπόθεσης απορριμμάτων. Είχε αντιληφθεί πως οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει τα δύο συγγενικά του πρόσωπα και επιχείρησε να θάψει τα ναρκωτικά σε χωράφι για να εξαφανίσει τα πειστήρια της εμπλοκής τους.

Το συνεργείο από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου αποτέλεσε σύμφωνα με τους αστυνομικούς και αυτό σημείο διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών…

Σε ότι αφορά το παρακλάδι της σπείρας που είχε το κοινό μέλος με την βασική σπείρα, ουσιαστικά διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή του Κάμπου της Ηλείας, με σημείο αναφοράς, μπαράκι στην περιοχή.

Τέλος ο πενταετής πυροσβέστης που συνελήφθη εν ώρα υπηρεσίας σε πυροσβεστικό περιπολικό όχημα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε χρήστες στην δική του περιοχή.

Η μεταγωγή των εννέα κατηγορούμενων για την υπόθεση προκάλεσε σοκ, καθώς οι πολίτες που βρέθηκαν εκείνη την ώρα χθες το μεσημέρι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, αναγνώρισαν τους δράστες και πραγματικά έπεσαν από τα σύννεφα, καθώς δεν πίστευαν πως μπορεί να εμπλέκονται στην διακίνηση και την εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν στον Ανακριτή Πύργου την ερχόμενη Τετάρτη.

πηγή: https://www.ilialive.gr/

Ροή Ειδήσεων