• Αναζήτηση

Ψεκασμοί κατά των κουνουπιών στην λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας (video)

Ψεκασμός με την χρήση drone για την καταπολέμηση των κουνουπιών διενεργήθηκε σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου σε συνολική έκταση 180 στρεμμάτων στην περιοχή της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας, κοντά στην Πύλο, στην Π.Ε. Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος που υλοποιεί την τριετία 2018 – 2020.

Επίσης, έγινε ψεκασμός με επίγεια μέσα στην αποστραγγιστική τάφρο (συνολικά περιμετρικά ψεκάστηκαν 5 χιλιόμετρα), ενώ οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Οι συγκεκριμένες δράσεις κρίθηκαν απαραίτητες κατόπιν συστηματικών δειγματοληψιών στις περιοχές και πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με την έγκριση και τις κατευθυντήριες οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

Οι αεροεφαρμογές πραγματοποιήθηκαν παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, ο οποίος εξέφρασε την ευχή “στο πλαίσιο της τουριστικής περιόδου και για την προστασία του σημαντικού αυτού οικοτόπου, να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην περιοχή παρέμβασης αλλά και σε όλον τον νομό”.

Παρόντες ήταν επίσης ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Σαρδέλης, ο αντιδήμαρχος Θεόδωρος Βουγιούκας και ο τοπικός σύμβουλος Γιώργος Γιαννούτσος.

Η σχετική επιχείρηση έγινε υπό την εποπτεία του Γενικού Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου -και πρόεδρου της επιστημονικής επιτροπής του έργου- Βασίλη Διαμαντόπουλου, Ιατρού Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, καθώς και υπό την επιστασία της επιστημονικής υπεύθυνης της αναδόχου εταιρείας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι για τυχόν προβλήματα ή πληροφορίες σχετικές με τα κουνούπια και τους τρόπους προφύλαξης από αυτά, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται:

– Πελοπόννησος Α.Ε.: (τηλέφωνο 2710 557058, φαξ 2710 557060 και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου kpelop@otenet.gr)

– Γραμμή εξυπηρέτησης κοινού χωρίς χρέωση 80011 2444244

Ροή Ειδήσεων