• Αναζήτηση

Γιατροί Κέντρου Υγείας Αγ.Νικολάου στη Μάνη: Πολλοί από εμάς σκέφτονται να παραιτηθούν από την θέση τους γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο

“Ας γνωρίσουν οι πολίτες της Μεσσηνίας τι συμβαίνει στο ΚΥ Αγίου Νικολάου. Ο μήνας Μάιος αποτέλεσε μήνα δοκιμαστικό υπό την νέα διεύθυνση του ΚΥ. Τα δείγματα γραφής δεν ήταν ενθαρρυντικά. Υπήρξε όλη η καλή διάθεση ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του ΚΥ ως πριν , τόσο που γιατροί του ΚΥ ανέλαβαν την σύσταση προγράμματος εφημεριών, χωρίς να αποτελεί δικιά τους ευθύνη. Ένα πρόγραμμα εφημεριών που εξασφάλιζε την καθημερινή εφημέρευση δύο γιατρών (ως είχε) στο ΚΥ καθώς και την ανάλογη κατανομή σε πρωινά ωράρια στο ΚΥ/ΠΙ και την κατανομή των ρεπό ώστε να διασφαλίζεται η σωματική και ψυχική ξεκούραση.

Το τελικό αποτέλεσμα,που προφανώς δεν έλαβε υπ όψιν τις επιθυμίες και προτάσεις των ιατρών, ήταν 10 εφημερίες τον μήνα να καλύπτονται με έναν γιατρό στο ΚΥ και έναν σε ετοιμότητα καθώς και πολλές περισσότερες ημέρες (σε σχέση με προηγουμένως) που αναγκάζονταν οι ιατροί που μένουν με τις οικογένειές τους στην Καλαμάτα να πηγαινοέρχονται με επιπλέον έξοδα και κούραση. Επιπλέον τα ΠΙ λειτουργούσαν χωρίς σταθερό πρόγραμμα ανά εβδομάδα(μία εβδομάδα 2 φορές, την επόμενη 3 φορές, κλπ), σύμφωνα με τις διαθέσεις της διεύθυνσης, με αποτέλεσμα την σύγχυση την δικιά μας και των κατοίκων της περιοχής. Μετά από πολλές αλλαγές στο πρόγραμμα εφημεριών αρκετοί γιατροί ωθήθηκαν στην λήψη αναρρωτικής άδειας λόγω προβλημάτων υγείας κάτι που οδήγησε στο τέλος του μήνα στην αλλαγή του προγράμματος εφημεριών κάθε ημέρα!!

Όπως καταλαβαίνετε οι εναπομείναντες ιατροί κλήθηκαν να εφημερεύσουν μέρα παρ’ ημέρα με προφανείς συνέπειες στην ψυχική και οικογενειακή τους ζωή και μάλιστα με πρωτόκολλα που ανακοίνωναν την ίδια ημέρα εφημέρευση χωρίς προηγούμενη ερώτηση και χωρίς να υπάρχει σεβασμός στην προσωπική ζωή κανενός. Δεν είναι κατάσταση αυτή! Το πρόγραμμα εφημεριών οφείλει να λαμβάνει υπ’ όψιν του τον αριθμό των υπάρχοντων γιατρών (νούμερο σαφώς χαμηλότερο από τις ανάγκες της περιοχής) καθώς και έκτακτες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν. Αυτό δεν διασφαλίζεται όταν ένας γιατρός εφημερεύει στο ΚΥ. Ας πατάμε λίγο στα πόδια μας. Δεν είμαστε τσιφλίκι του καθενός να παίζει με την ηρεμία και τις ζωές μας. Έχουμε όλη την διάθεση να προσφέρουμε στον λαό της Μάνης, όπως και τόσα χρόνια κάνουμε αλλά δεν μας δίνονται τα κατάλληλα εργαλεία. Ζητάμε σεβασμό στην προσωπική μας ζωή και αξιοπρέπεια στην δουλειά μας, ώστε καθημερινά να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον λαό της περιοχής. Πολλοί από εμάς σκέφτονται να παραιτηθούν από την θέση τους γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Και τι ζητήσαμε? Το αυτονόητο…Ένα πρόγραμμα που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του ΚΥ και τις ανάγκες μας σε ξεκούραση και ηρεμία. Θέλουμε να δημοσιοποιήσουμε την κατάσταση γιατί έχουμε εξαντλήσει κάθε περιθώριο προσωπικής συνεννόησης και διαλόγου. Είναι μία προσπάθεια να καταλάβετε τι ακριβώς περνάμε εδώ καθημερινά”.

Ροή Ειδήσεων