Είναι απαράδεκτο το γεγονός να παραμένει κλειστεί η φοιτητική εστία στη Καλαμάτα την ώρα που:

· Οικότροφοι φοιτητές έχουν ανάγκη από τη σύνδεση στο διαδίκτυο που παρέχει η εστία καθώς στη μόνιμη κατοικία τους πολλοί μπορεί να μην έχουν. Με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθούν ουσιαστικά να συμμετέχουν στα μαθήματα και να δώσουν εξετάσεις.

· Πολλοί φοιτητές ξεκινούν ή συνεχίζουν την πρακτική τους και επομένως οι εστιακοί φοιτητές έχουν ανάγκη από στέγη.

· Αρκετοί φοιτητές ξεκινούν εργασία ή εργάζονται ήδη σε επιχειρήσεις της πόλης για να ενισχύσουν το οικογενειακό τους εισόδημα ώστε να μπορέσουν να σπουδάσουν.

Δεδομένων των παραπάνω είναι αναγκαίο να επαναλειτουργήσει η φοιτητική εστία και να στεγάσει τους φοιτητές. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να εμπαίζει τους φοιτητές και τις οικογένειες τους αφού πέρα από ευχολόγια και γενικές οδηγίες δεν έχει στηρίξει ουσιαστικά τα πανεπιστήμια και την προσπάθεια των φοιτητών να σπουδάσουν στις δύσκολες συνθήκες που αναδείχτηκαν με την πανδημία. Η απουσία της κρατικής ευθύνης αναδείχτηκε έντονα καθώς εν μέσω πανδημίας ανάγκασε τους εστιακούς φοιτητές να εγκαταλείψουν την εστία και να γυρίσουν στον τόπο διαμονής τους, ενώ τώρα κρατά την εστία κλειστή γιατί ακριβώς δεν στηρίζει την ομαλή και ασφαλή επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων.

Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο και η διοίκηση του ΠΑ.ΠΕΛ. να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους!

Διεκδικούμε:

· Να ανοίξει τώρα η εστία.

· Να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας και υγιεινής, αντισηπτικά, μάσκες, γάντια να παρέχονται δωρεάν στους φοιτητές. Να εξασφαλιστεί η τακτική απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων της εστίας.

· Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών στην καθαριότητα.

· Να εξασφαλιστεί έκτακτο κονδύλι για την επιστροφή των εστιακών από τον τόπο διαμονής τους.

Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ.

στους φοιτητικούς συλλόγους της Καλαμάτας