• Αναζήτηση

Τσιάρας: 15 Ιουνίου η επανεκκίνηση των ποινικών δικαστηρίων

Από τις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα ποινικά δικαστήρια, ανακοίνωσε, σήμερα ο Κώστας Τσιάρας.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι σταδιακά επιτυγχάνεται μια επιστροφή στην κανονικότητα στον τομέα της Δικαιοσύνης. «Καταρχήν έχουν γίνει βήματα στην κατεύθυνση της κανονικότητας. Το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων από τις 27 Απριλίου, η διοικητική δικαιοσύνη λειτουργεί από τις 6 Μαΐου και χωρίς παράσταση διαδίκων, έχουν ανοίξει οι γραμματείες των πολιτικών δικαστηρίων και μέσα στον Ιούνιο, από τις 15 και μετά θα ξεκινήσουν και τα ποινικά δικαστήρια» τόνισε ο κ. Τσιάρας.

Τσιάρας: Δεν υπάρχει θέμα προστασίας της α΄κατοικίας μέχρι 31 Ιουλίου
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναφερόμενος στην υπουργική απόφαση για τους πλειστηριασμούς τόνισε ότι όσον αφορά την προστασίας της πρώτης κατοικίας «μέχρι την 31η Ιουλίου δεν υπάρχει θέμα προστασίας πρώτης κατοικίας και βλέπουμε από εκεί και πέρα».

Αναφορικά με την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι, ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι το θέμα απασχολεί τις Αρχές καθώς «προβλέπεται πολύ ελαφριά ποινή», δηλώνοντας ότι υπάρχει εγρήγορση από πλευράς υπουργείου για να υπάρξουν οι απαραίτητες αλλαγές προς την αυστηροποίηση των ποινών. «Πρέπει να περάσει το 2020 και από εκεί και πέρα να δούμε συνολικά τι θα γίνει με τις ποινές, τις αποφυλακίσεις και την επανάληψη ποινών. Να παρέμβουμε και να κάνουμε αλλαγές, με δεδομένο ότι έχουν παρέλθει μόνο λίγοι μήνες από τις αλλαγές που επέφερε η κυβέρνηση στον ποινικό κώδικα τον περασμένο Νοέμβριο», τόνισε ο κ. Τσιάρας.

Ροή Ειδήσεων