• Αναζήτηση

Η Καλαμάτα “μαγεύει” – Ένα ακόμα ξεχωριστό βίντεο από “ψηλά” (video)

Η Καλαμάτα είναι η πρωτεύουσα του Νομού Μεσσηνίας, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου, μετά την Πάτρα. Είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους Καλάθι (παρυφή του Ταϋγέτου ), στην καρδιά του Μεσσηνιακού κόλπου. Απέχει 223 χιλιόμετρα από την Αθήνα (μόλις 2,5 ώρες μέσω σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου), 215 από την Πάτρα και 715 από τη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μια πόλη σύγχρονη με δημόσιες υπηρεσίες, πανεπιστημιακά τμήματα, νοσοκομείο και διεθνές αεροδρόμιο. Έχει έντονη νυχτερινή ζωή χειμώνα και καλοκαίρι, στο ιστορικό κέντρο και την παραλία.

Σπουδαίες εκδηλώσεις με πανελλήνια, ακόμη και διεθνή, εμβέλεια διοργανώνονται κάθε χρόνο στην πόλη. Από τις αθλητικές εκδηλώσεις ξεχωρίζουν τα Παπαφλέσσεια (στίβος) και το Κύπελλο Καλαμάτας (ρυθμική γυμναστική), ενώ από τις πολιτιστικές το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού. Από το 2012 διοργανώνεται τις Απόκριες το «Καλαματιανό Καρναβάλι». Η πόλη εορτάζει στις 2 Φεβρουαρίου, στην Υπαπαντή του Σωτήρος , ενώ στις 23 Μαρτίου εορτάζεται η απελευθέρωση της Καλαμάτας από τους Τούρκους.

Χάρης Χουντής

Ροή Ειδήσεων