• Αναζήτηση

Εξηγήσεις Πρετεντέρη-Κεγκέρογλου μετά «το κομμωτήριο της Φώφης» -«Δεν έκανα κάτι κακό για να ζητήσω συγγνώμη!»

Μια ημέρα μετά την ανταλλαγή πυρών με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, μετά από σχόλια που έκανε στην εκπομπή του, στον ΘΕΜΑ 104,6, ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης φιλοξένησε τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου και δόθηκαν εκατέρωθεν κάποιες εξηγήσεις.

Ο κ. Κεγκέρογλου κάλεσε τον δημοσιογράφο να ζητήσει μία «δημόσια συγνώμη, όταν νιώσετε έτοιμος», όπως είπε.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης ξεκαθάρισε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να θίξει την κυρία Γεννηματά και εξέφρασε μάλλον έκπληξη για τις αντιδράσεις που υπήρξαν από το ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι νιώθει αδικία έτσι όπως αντιμετωπίστηκε. Ας σημειωθεί ότι στην εκπομπή του της Πέμπτης στον ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Πρετεντέρης είχε επικρίνει τους κκ Γιώργο Παπανδρέου και Χάρι Καστανίδη, αλλά και την Φώφη Γεννηματά γιατί απείχαν από την ψηφοφορία για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Είπε, μάλιστα, για την κυρία Γεννηματά «Μπορεί να είχαν ταξίδια, τι να πω. Η Φώφη να είχε και κομμωτήριο», φράση που θεωρήθηκε σεξιστική και απαξιωτική από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, η οποία σήκωσε το γάντι και επιτέθηκε στον δημοσιογράφο, μιλώντας σε άλλη ραδιοφωνική συχνότητα: «Αναφέρομαι στα απολύτως αντιδεοντολογικά σχόλια που έκανε σήμερα ο κ. Πρετεντέρης σε βάρος μου και σε βάρους του Κινήματος Αλλαγής. Πρέπει να σας πω ότι ξεπέρασαν κάθε όριο ευπρέπειας και δεοντολογίας και μάλιστα πρέπει να πω ότι ήταν σχόλια απολύτως σεξιστικά. Και να πω για το θέμα του σεξισμού, 20 χρόνια στην πολιτική έχω ακούσει πολλά απαξιωτικά και σεξιστικά σχόλια». Διαβάστε όλα όσα ειπώθηκαν ΕΔΩ.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, εξήγησε γιατί η Χαριλάου Τρικούπη αντέδρασε με αυτό τον τρόπο.
Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Κεγκέρογλου: Το τελευταίο διάστημα με βάση την ιστορία Παπαγγελόπουλου -είναι κάτι που αφορά τούτην τη περίοδο- το Κίνημα Αλλαγής που έχει μια ξεκάθαρη στάση στο θέμα αυτό, έχει δεχθεί επιθέσεις.

Ένα κομμάτι λοιπόν της Δεξιάς με τον Παπαγγελόπουλο και όχι μόνο -που συνέπραξε- ο Παπαγγελόπουλος ήταν υπουργός Δικαιοσύνης. Από εκεί και πέρα ήταν ο Καμμένος, ήταν διάφορες δυνάμεις, οι οποίες εμφανίστηκαν ή και άλλες που δεν εμφανίστηκαν, συνέπραξαν με το ΣΥΡΙΖΑ και έκαναν αυτό το ανοσιούργημα, καθένας για τους δικούς του λόγους. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ για να χτυπήσει το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Παράταξη, να πάρει τον κόσμο του και οι υπόλοιποι για να αθωωθούν για τον εκτροχιασμό του 2009.

Αυτή η δουλειά λοιπόν συνδέεται με τη σκευωρία που στήσανε στη συνέχεια. Στήσανε μια σκευωρία, για να χτυπήσουν τους πολιτικούς αντιπάλους και να εξυπηρετήσουν το σκοπό της επανεκλογής τους. Ερχόταν εκλογές…

Είπα ότι δεχόμαστε επιθέσεις από διάφορες πλευρές, αλλά είναι από πλευρές που περιμένουμε και για αυτό και για τη δικιά σας στάση για την ψηφοφορία προχθές είχαμε αυτήν τη σύγκρουση, η οποία είναι πάνω σε ηθική βάση.

Προσέξτε, δεν είναι σε σχέση με την πολιτική αντίληψη για την προανακριτική, διότι εκεί καταλαβαίνουμε ότι ο Φιλιππάκης, ο Α, ο Β λόγω συμφερόντων μας χτυπάει. Καταλαβαίνουμε λόγω ιδεολογικών καταβολών ότι – στην “Καθημερινή” παραδείγματος χάρη εχθές είχαμε στη δεύτερη σελίδα ένα άρθρο το οποίο αναφερόταν για τη στάση μας στην προανακριτική και στην τρίτη σελίδα ένα άρθρο που τα έλεγε αντικειμενικά, στην ίδια σελίδα.

Δεν μπορούμε όμως να δεχθούμε επίθεση στο Κίνημα Αλλαγής με εισαγωγικά, χωρίς εισαγωγικά να είναι πολιτική ή μη πολιτική, όταν δεν στηρίζεται σε πραγματικά περιστατικά. Δεν γίνεται και για αυτό είναι ανεξήγητη και η δική σας στάση.

Πρετεντέρης: Εγώ είπα με καλύπτει η δήλωση της κ. Γεννημάτα. Τελείωσε. Θα είχαμε μείνει εκεί. Έκανε μια δήλωση ότι ήταν σε καραντίνα. Το δέχομαι απολύτως. Δεν έχω καμία αντίρρηση και θα είχαμε μείνει εντελώς εκεί. Τελείωσε.

Κεγκέρογλου: Όχι. Η κ. Γεννηματά, ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Καστανίδης στο πολιτικό κομμάτι, η κ. Γεννηματά από τη Δευτέρα το πρωί έκανε τη δήλωση για την παράταξη.

Πρετεντέρης: Το ανέφερα.

Κεγκέρογλου: Δεν είμαστε σκορποχώρι! Θέλω να σας πω ότι λειτουργούμε απόλυτα συντονισμένα. Δεν είναι κανείς καλός ή κανείς κακός. Μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά έχουμε και συλλογικές αποφάσεις. Έχουμε, λοιπόν, μια συλλογική απόφαση, η οποία λέει: όλοι δίνουμε τη μάχη της παράταξης για εμάς το θέμα του Παπαγγελόπουλου.

Πρετεντέρης: Χαίρομαι που το ακούω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Κεγκέρογλου: Δεν είναι θέμα ούτε του Αντώνη Σαμαρά, ούτε του Άδωνι Γεωργιάδη, ούτε του Ανδρέα Λοβέρδου. Ούτε του Βαγγέλη Βενιζέλου και του Γιώργου Κουτρουμάνη. Να βάλω δηλαδή ανθρώπους που τους είχανε στήσει στον τοίχο με τους 10.

Είναι και του Πικραμμένου, είναι όλων των προσώπων, αλλά είναι και της παράταξης. Διότι η ανηθικότητα πάνω στην οποία στηρίχθηκε η επίθεση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στη δημοκρατική παράταξη, σε απόλυτη σύμπνοια με τις σκοτεινότερες δυνάμεις της Δεξιάς, πρέπει να χτυπηθεί και να αποκαλυφθεί. Και εμείς που κατηγορούμαστε ότι στα δύσκολα δήθεν κάναμε πολιτική συνεργασία, κάναμε μια συνεργασία στη βάση της πολιτικής που αποφασίσαμε το 2010, δηλαδή ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει στον γκρεμό και στα βράχια. Εκεί, λοιπόν, επειδή εσείς είστε και έξυπνος άνθρωπος και έχετε χιούμορ και έχετε σταθεί στα ζητήματα τα κεντρικά της χώρας, δεν πρέπει να πέφτετε στο λάθος να υπονομεύετε ευθέως -είναι υπονόμευση ευθεία- του μικρού μεν Κινήματος Αλλαγής, αλλά με ένα μεγάλο ιστορικό βάρος και με μια μεγάλη προσπάθεια που κάνει τούτη την ώρα. Διότι ο κόσμος τα παίρνει διαφορετικά, λέει ότι ο Πρετεντέρης που ήταν υποστηρικτής της δημοκρατικής παράταξης τώρα μιλάει για κομμωτήρια;

Πρετεντέρης: Για να μιλήσει και ο Πρετεντέρης.

Κεγκέρογλου: Θέλω να καταλάβετε ότι εσείς μπορεί να κάνετε μια καρδάρα γάλα που λέμε στο χωριό μου για μια κατσίκα. Άμα το χύσει μετά, είναι άχρηστο. Δεν είναι μόνο αυτό. Επειδή ακριβώς είσαστε αυτό που είσαστε, μα και ο Πρετεντέρης το λέει; Άρα, άχρηστοι είναι αυτοί εκεί πέρα.Ε,δεν είμαστε άχρηστοι κύριε Πρετεντέρη. Δεν είμαστε!

Πρετεντέρης: Δεν είπα τέτοιο πράγμα!Αντιδρώ!

Κεγκέρογλου: Δεν είμαστε άχρηστοι! Δεν θέλουμε αυτήν την απαξίωση που μας κάνετε!

Πρετεντέρης: Εγώ κύριε Κεγκέρογλου;

Κεγκέρογλου: Η απαξίωση που κάνετε στην Πρόεδρο είναι και απαξίωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Πρετεντέρης: Ωραία. Λοιπόν, να μιλήσω και εγώ:

Κεγκέρογλου: Βεβαίως!

Πρετεντέρης: Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος στην Ελλάδα ο οποίος θα μπορέσει να του προσάψει κάποιος ότι έχω την παραμικρή εχθρική στάση απέναντι στο ΚΙΝΑΛ και την Πρόεδρο. Είναι αστείο δηλαδή και να μου το προσάψουν. Θα γελάνε και οι ακροατές! Σε μένανε! Σε μένανε! Μα σε εμένα μιλάτε τώρα!

Τώρα είναι δυνατόν να μου προσάψει ο οιοσδήποτε άνθρωπος στην Ελλάδα ότι έχω αρνητική στάση απέναντι στο ΚΙΝΑΛ και στην κ. Γεννηματά ή στον κ. Κεγκέρογλου ή στον κ. Λοβέρδο ή στον κ. οποιοδήποτε;

Μα τώρα τι λέμε; Αυτό είναι το ένα. Άρα είναι λίγο άδικη αυτή η κριτική. Ειλικρινά το λέω, αισθάνθηκα και μία αδικία. Αυτό είναι το ένα. Το δεύτερο πράγμα που θέλω να πω, αν είναι κάποιος που έχει γράψει χιλιάδες λέξεις για την αυτονομία του ΚΙΝΑΛ, για την ανάγκη αυτονομίας του Κέντρου, είμαι εγώ!

Κεγκέρογλου: Συμφωνώ και σας το είπα!

Πρετεντέρης: Χιλιάδες λέξεις, δηλαδή καθημερινά! Αν είναι δυνατόν!

Κεγκέρογλου: Σας το είπα! Συμφωνώ! Και μην το λέτε ΚΙΝΑΛ, το όνομά μας είναι Κίνημα Αλλαγής!

Πρετεντέρης: Συγγνώμη. Το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ αν θέλετε, όπως θέλετε! Είναι δυνατόν;

Κεγκέρογλου: Συμφωνώ και σας το ‘πα! Αλλά όταν χύσεις την καρδάρα ,το γάλα που κάνεις, δεν γίνεται!

Πρετεντέρης: Καλά, τώρα να πάμε λίγο αλλού τη συζήτηση; Λοιπόν, είπε ο καθένας την άποψή του. Νομίζω μας καταλάβανε οι ακροατές, όποιος θέλει μου προσάπτει ό,τι θέλει.

Κεγκέρογλου: Εσείς οφείλετε μια δημόσια συγγνώμη στην Πρόεδρο.

Πρετεντέρης: Δεν έκανα κάτι κακό, για να κάνω συγγνώμη. Εάν …

Κεγκέρογλου: Να το κάνετε όποτε μπορείτε!

Πρετεντέρης: Όχι, Το κάνω τώρα! Κύριε Κεγκέρογλου, δεν έχω πρόβλημα, Δεν είχα καμία, την παραμικρή πρόθεση να θίξω την Γεννηματά, την οποία τη θεωρούσα φίλη μου ως τώρα. Ουδέποτε έχω πει κάτι κακό ή καλό, πολιτική κριτική κάνουμε και προφανώς δεν έχω καμία διάθεση να τη θίξω.

Κεγκέρογλου: Και λέω κιόλας! Άλλη είναι η επίθεση που δεχόμαστε από την Εστία, η οποία έχει να κάνει με συμφέροντα και τέτοια και άλλο είναι η ζημιά που μας γίνεται από φίλιες δυνάμεις! Δεν γίνεται! Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα και τις φίλιες δυνάμεις και τις εχθρικές ! Δεν γίνεται! Στον απλό κόσμο της δημοκρατικής παράταξης μετράει πιο πολύ αυτό!

Πρετεντέρης: Το ξέρω!

Κεγκέρογλου: Όταν είδαν αυτό στην Εστία, καλά η Εστία είναι η ακροδεξιά Εστία, όταν όμως διαβάζουνε τη μια κουβέντα τη δικιά σας, η οποία είναι απαξιωτική όπως και να το κάνεις, τότε κάνει πιο μεγάλη ζημιά!

Πρετεντέρης: Την κατάλαβα την άποψή σας!

Κεγκέρογλου: Άλλο είναι το χιούμορ και άλλο η απαξίωση. Το προχθεσινό ήταν απαξίωση.

Πρετεντέρης: Ωραία, ακούω την άποψή σας. Κατάλαβα ότι μπορεί να ενοχληθήκανε για αυτό. Σας ευχαριστώ για όσα μας είπανε.

Κεγκέρογλου: Λοιπόν, βοηθήστε μας να αποκαλύψουμε το σκάνδαλο.

Πρετεντέρης: Γράφω καθημερινά για αυτό. Τι άλλο να κάνω δηλαδή;

Κεγκέρογλου: Βοηθάτε έμμεσα το ΣΥΡΙΖΑ!

Ροή Ειδήσεων