• Αναζήτηση

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: “Ορισμένα σχόλια για τη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου”

Οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για επαγγελματίες και δημότες που αφορούσαν μέτρα ανακούφισης και στήριξης μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων, απορρίφτηκαν από τη Δημοτική Αρχή. Θυμίζουμε συνοπτικά ορισμένες από τις προτάσεις μας:
Μείωση δημοτικών τελών για όλους, απαλλαγή ενοικίων για όσους ενοικιάζουν δημοτική περιουσία, απαλλαγή από τα τέλη κοινοχρήστων χώρων ή γενναίες έστω μειώσεις.

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων (ΚΕΑ, άνεργοι, δημοτικό παντοπωλείο κ.α), να μην γίνονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί για χρέη ως 20.000 ευρώ. Η Δημοτική αρχή το μόνο ουσιαστικά που σκέφτεται είναι μια μείωση στα τέλη κοινοχρήστων χώρων ή ανάπτυξη των ήδη υπαρχόντων χώρων με τα ίδια τέλη για τους επαγγελματίες. Με αστεία επιχειρήματα ότι δεν μπορούν να κάνουν μειώσεις τελών μέσα στη χρονιά, προσπάθησαν να ξεφύγουν από την ουσία όταν πριν από 15 μέρες ο δήμος Πάτρας αποφάσισε μειώσεις τελών, με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής.

Η δημοτική αρχή οδηγεί τους μικροεπαγγελματίες στο δανεισμό στηρίζοντας την κυβερνητική πολιτική. Αυτή η πολιτική φέσωσε τους επαγγελματίες, θα τους ξαναφεσώσει τώρα και θα βγάλει πάλι κερδισμένες τις τράπεζες. Είναι μια πολιτική που ευνοεί μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις που μπορούν να αναπτυχθούν και να απορροφήσουν τις μικρότερες.

Όσο για την καθαριότητα των σχολείων (που καταθέσαμε ερώτηση), όπως υποστήριξε η δημοτική αρχή, μπορεί να γίνεται δύο φορές την ημέρα, κατά την διάρκεια λειτουργίας των σχολείων και μετά το τέλος των μαθημάτων. Αυτό θα συμβεί όμως με τον ίδιο αριθμό εργαζομένων καθαριστριών και με τις ίδιες συμβάσεις των 250 ευρώ. Απαιτούμε μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου τώρα.

Για το θέμα που προέκυψε για άλλη μια φορά με τον υπόδικο πρώην βουλευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής την ευθύνη την έχει ο Δήμαρχος και συνολικά οι δυνάμεις που επέλεξαν να του δώσουν «άφεση αμαρτιών» και να συνεργαστούν μαζί του. Ευθύνη έχουν όμως και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και οι σύμβουλοι που τον «νομιμοποιούν» (μέσω ερωτήσεων, μέσα από κουβεντούλες κ.α) και τον βάζουν στο κάδρο του Δημοτικού συμβουλίου σαν ένα απλό δημοτικό σύμβουλο
Για το ψήφισμα με τους πατατοπαραγωγούς περίσσεψαν τα λόγια συμπάθειας και τα κροκοδείλια δάκρυα. Άλλο ένα ψήφισμα συμπαράστασης για τα μάτια του κόσμου, ένα από τα πολλά που έχουμε βγάλει κατά καιρούς για τους αγρότες. Κουβέντα για την ΕΕ, για τους εμπόρους, για τις τιμές, για τις αθρόες εισαγωγές.
Το μόνο μέτρο που αποφασίστηκε ήταν να πηγαίνουν μια φορά την εβδομάδα στη λαϊκή αγορά και να πουλούν την πατάτα τους. Σαν να δίνουμε ασπιρίνη σε καρκινοπαθή είναι αυτό το μέτρο, αφού δεν έγινε δεκτό ούτε ένα από τα αιτήματα των παραγωγών όπως διατυπώθηκαν από τον αγροκτηνοτροφικό σύλλογο Μεσσήνης.

Υ.Γ Ελπίζουμε η επόμενη συνεδρίαση να γίνει με τη φυσική παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων και όχι με τηλεδιάσκεψη. Στην αίθουσα Κουμουνδούρος στην Περιφέρεια μπορούν να τηρηθούν όλοι οι όροι προστασίας της υγείας των συμβούλων, των δημοσιογράφων και όσων επιθυμούν να παρευρεθούν για κάποιο ζήτημα. Δεν μπορεί να ανοίγουν τα σχολεία, να συνωστίζονται οι εργαζόμενοι στο Δήμο και να μην μπορεί να συνεδριάσει ένα σώμα 41 ατόμων. Η συνέχιση της τηλεδιάσκεψης θα κρύβει πλέον άλλα ζητήματα και όχι μια συνθήκη που προστατεύει την υγεία των συμβούλων.

Ροή Ειδήσεων