• Αναζήτηση

Πληθαίνουν τα άτυπα πάρτι στην Ελλάδα -Συλλήψεις στη Λάρισα για ποτά take way, ανησυχία για διασπορά κορωνοϊού

Σε επιφυλακή θέτουν τις ελληνικές Αρχές οι ολοένα αυξανόμενες καταγγελίες για πάρτι και συγκεντρώσεις -νέων κυρίως- πολιτών που αυξάνουν τον κίνδυνο ενός δεύτερου κύματος κορωνοϊού στη χώρα.

Οι πρώτες εικόνες αυτοσχέδιων πάρτι που ανησύχησαν την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ ήρθαν χθες, Τρίτη, από τον Βόλο και έδειχναν μεγάλο αριθμό πολιτών να διασκεδάζουν με ποτά, δίχως να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

Ακολούθησαν τα βίντεο από το μεγάλο υπαίθριο πάρτι στην Αγία Παρασκευή, γεγονός που σχολίασε ο καθηγητής Νίκος Σύψας, τονίζοντας ότι με τέτοιου είδους συμπεριφορές άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως στην Ιταλία.

Πάρτι με ποτά και… συλλήψεις στη Λάρισα

Οι καταγγελίες ωστόσο για αυτοσχέδια, υπαίθρια πάρτι συνεχίζονται. Τα τελευταία συμβάντα καταγράφηκαν στη Λάρισα, ύστερα από καταγγελίες για πάρτι σε κεντρικούς πεζοδρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με το paidis.com, όπως αποδείχθηκε καταστηματάρχες γνωστών καφέ-μπαρ τροφοδοτούσαν με ποτά τα πάρτι, νεαρών κυρίως πολιτών, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Αστυνομική Διεύθυνση. Οπως διαπιστώθηκε, στα πάρτι που έγιναν μπροστά από τρία καταστήματα προκλήθηκε απίστευτος συνωστισμός, με ό,τι αυτό σημαίνει για τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Κατά την ίδια πηγή, αστυνομικοί της Λάρισας συνέλαβαν τρεις ιδιοκτήτες καφέ -μπαρ και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς διεμήνυσε, προ ημερών, ότι δεν επιτρέπεται η προμήθεια ποτών, με τη μέθοδο του take away, για άτυπα πάρτι, προειδοποιώντας ότι αν δεν τηρηθεί ο νόμος θα ληφθούν μέτρα.

Ροή Ειδήσεων