• Αναζήτηση

Χαρίτσης: Ο Βρούτσης κάνει δουλειές με ημετέρους και κολλητούς

Για «δουλειές με ημετέρους και κολλητούς» κατηγόρησε ο Αλέξης Χαρίτσης τον Γιάννη Βρούτση με αφορμή την υπόθεση των voucher για τους νέους επιστήμονες.

Μιλώντας στον Alpha, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η υπόθεση τηλεκατάρτιστης δεν ήταν ένα λάθος που ήρθε το πρωθυπιυργικό γραφείο να το διορθώσει εκ των υστέρων. «Είναι ένα καραμπινάτο σκάνδαλο που αναδείξαμε από την πρώτη στιγμή. Αυτό που λέγεται ότι διορθώνουν ένα λάθος είναι εκτός πραγματικότητας. Υπήρχε ένα σκάνδαλο που στήθηκε από την κυβέρνηση, το Μέγαρο Μαξίμου και τον κ. Βρούτση που εξυπηρετεί συμφέρονται επιχειρηματικά που συνδέονται με το κόμμα της ΝΔ. Υπήρξε κατακραυγή από τους ίδιους τους επιστήμονες, από τους ωφελούμενους δηλαδή του προγράμματος, έγινε ο κακός χαμός, με την κοροϊδία και με την εξαπάτηση που δέχτηκαν με αυτό το πρόγραμμα το οποίο ούτε στοιχειωδώς δεν μπορούσε να λειτουργήσει», υποστήριξε ο κ. Χαρίτσης.

Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ήταν επιλογή της κυβέρνηση να κινηθεί με τον συγκεκριμένο τρόπο έτσι ώστε να δοθούν περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ σε «ημέτερους και κολλητούς».
Η ΝΔ κατάργησε τα προγράμματα απασχόλησης

Απαντώντας σε ερώτηση ότι για το ίδιο θέμα κατηγορήθηκε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017, ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι η προσπάθεια που έκανε η τότε κυβέρνηση ήταν να ανακατευθύνει τα συγκεκριμένα κονδύλια.  «Όλα τα προγράμματα πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 70% πήγαινα στα ΚΕΚ και τα υπόλοιπα σε επιστήμονες ή ανέργους. Εμείς αντιστρέψαμε την αναλογία. Ανακατευθύναμε τα κονδύλια και από την κατάρτιση πήγαν σε άλλα προγράμματα. Είπαμε ότι για την ανεργία του δεν φταίει ο άνεργος γιατί δεν είναι αρκετά καταρτισμένος. Το βασικό πρόβλημα δεν είναι στο τέλος της προσφοράς αλλά της ζήτησης. Κάναμε προγράμματα για 5.500 νέους επιστήμονες για την επιδότηση επιχειρήσεων για την απασχόλησή τους. Όταν ήρθε η ΝΔ αυτά τα προγράμματα τα κατάργησε με αποκορύφωμα την τηλεκατάρτισης».

Χαρίτσης: Τα ερωτήματα παραμένουν
Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι  για το κόμμα του η υπόθεση δεν έχε κλείσει και ζήτησε να απολογηθεί ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, θέτοντας, παράλληλα το ερώτημα αν τα λεφτά θα επιστραφούν στα δημόσια ταμεία.  «Το ερώτημα παραμένει. Με αυτά τα 80 εκατομμύρια που κατευθύνονταν προς τους ημέτερους τι θα γίνει; Θα επιστρέψουν στα δημόσια ταμεία; Υπάρχουν συλλογικές και συνολικές ευθύνες της κυβέρνησης. Έχουμε φτάσει στο σημείο να έχει αποκαλυφθεί το σκάνδαλο και ο πρωθυπουργός ακόμα να μην ξέρει τίποτα. Η κυβέρνηση στήνει δουλίτσες για τους ημέτερους» κατέληξε. 

Ροή Ειδήσεων