• Αναζήτηση

Σε δημόσια διαβούλευση η ΜΠΕ του οδικού άξονα «Καλαμάτα – Ριζόμυλος»

Σε δημόσια διαβούλευση έχει τεθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Οδικός άξονας νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος», η οποία πρόσφατα απεστάλη στο Δήμο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στο φάκελο, ως φορέας του έργου ορίζεται: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ – ΕΥΔΕ/ΚΣΕΣΠ/ΠΕ&ΒΕ. Ημερομηνία λήξης της δημόσιας διαβούλευσης έχει οριστεί η 20η Μαΐου 2020. Ημερομηνία λήξης της προθεσμίας για την κατάθεση των απόψεων του ενδιαφερόμενου κοινού έχει οριστεί η 6η Μαΐου 2020. Αρμόδια για το έργο περιβαλλοντική αρχή είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας – Γεν. Δ/νση Περιβαλλοντικής Πολιτικής – Δ/νση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης – Τμήμα Γ’.

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, άμεσα κίνησε τη διαδικασία γνωστοποίησης, προκειμένου να υπάρξει συζήτηση στα αρμόδια συλλογικά όργανα του Δήμου. Ο σχετικός φάκελος έχει από μέρες αποσταλεί στους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ για αύριο, Τετάρτη 22 Απριλίου 2020 έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση, ενημερωτικού χαρακτήρα, της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για το θέμα.

Επίσης όπως προβλέπεται, για τις 29 Απριλίου 2020 και ώρα 14:00, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης. Εν συνεχεία, το θέμα θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος, με επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και την αρμόδια Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου, έχει αιτηθεί παράτασης του χρόνου διαβούλευσης της Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, λόγω της δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζουμε, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης και των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του Covid-19. Αντίστοιχο αίτημα έχει υπάρξει από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και το Δήμαρχο Μεσσήνης.

Ροή Ειδήσεων