• Αναζήτηση

Καλά νέα για τον Μπόρις Τζόνσον: Βγήκε από την εντατική

O πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον βγήκε από την εντατική το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική Guardian, ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει στο νοσοκομείο, όπου και παρακολουθείται για την ασθένεια Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός. Ο πρωθυπουργός μεταφέρθηκε στην εντατική τη Δευτέρα το βράδυ, αφού είχε μπει στο νοσοκομείο του Λονδίνου μια μέρα νωρίτερα.

«Ο πρωθυπουργός μεταφέρθηκε το βράδυ από την εντατική πίσω σε δωμάτιο του νοσοκομείου, όπου θα συνεχίσει να παρακολουθείται από κοντά, κατά τη διάρκεια του πρώτου σταδίου της ανάρρωσής του. Είναι σε εξαιρετικά καλή διάθεση» ανέφερε η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ το βράδυ της Πέμπτης για την κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον.
Αναρρώνει ο Μπόρις Τζόνσον, λέει ο υπουργός Υγείας της χώρας
Σε tweet του λίγα λεπτά αργότερα, ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, είπε: «Τόσο καλά νέα που ο πρωθυπουργός βγαίνει από την εντατική και βρίσκεται σε διαδικασία ανάρρωσης. Το NHS είναι εδώ για όλους μας και ξέρω πως οι εκπληκτικοί εργαζόμενοι του προσέφεραν την ξακουστή παγκόσμιας κλάσης φροντίδα».

Από τους πρώτους ηγέτες ξένων χωρών που αντέδρασαν στην είδηση για την καλυτέρευση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον, ήταν και ο Ντόναλντ Τραμπ. «Εξαιρετικά νέα. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μόλις βγήκε από την εντατική. Γίνε καλά Μπόρις!!» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Twitter.

Τα θετικά νέα για την υγεία του Μπόρις Τζόνσον έρχονται λίγη ώρα αφότου η Βρετανία ανακοίνωσε πως 891 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του στη χώρα, εξαιτίας επιπλοκών της νόσου Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός. Ο αριθμός αυτός, παρότι παραμένει ανησυχητικά υψηλός, είναι μειωμένος σε σύγκριση με χθες, όταν και οι Αρχές ανακοίνωσαν 938 θύματα του ιού σε ένα 24ωρο.
Καλυτερεύει η υγεία του Μπόρις Τζόνσον

Στην προηγούμενη ενημέρωση της Ντάουνινγκ Στριτ, το μεσημέρι της Πέμπτης, αναφερόταν πως ο «Μπόρις Τζόνσον είχε μια καλή νύχτα και η κατάσταση της υγείας του συνεχίζει να βελτιώνεται στην εντατική του νοσοκομείου του St Thomas. Είναι ευδιάθετος και συνεχίζει να λαμβάνει τυπική θεραπεία οξυγόνου». Σε αυτό σημειώνεται πως ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει επαφή με το πρωθυπουργικό γραφείο εάν απαιτείται, αλλά δεν κάνει καμία δουλειά.

«Μόλις μίλησα με εκπροσώπους της Βρετανίας και νομίζω ότι ο μεγάλος πρωθυπουργός τους τα πάει καλύτερα σήμερα ή τουλάχιστον είναι καλύτερα» δήλωνε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια μιας ενημέρωσης των δημοσιογράφων για την πανδημία COVID-19.

Ροή Ειδήσεων