• Αναζήτηση

Συνολικά 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια σήμερα Παρασκευή 3 Απριλίου – επικοινωνία Π. Νίκα με Ν. Χαρδαλιά και Τ. Θεοδωρικάκο

Επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά για το θέμα του κορωνοϊού και τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο σχετικά με την στήριξη του πληθυσμού εν όψει του Πάσχα είχε σήμερα Παρασκευή 3 Απριλίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στο μεταξύ, σε 16 συνολικά ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στην Τρίπολη σήμερα Παρασκευή, κατά την υπό τον περιφερειάρχη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής, στις 9 το πρωί.

Ειδικότερα, οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν είναι, στην Αργολίδα 3, στην Αρκαδία 3, στην Κορινθία 1, στη Λακωνία 1 και στη Μεσσηνία 8.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το δελτίο που δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η κατάσταση σήμερα Παρασκευή 3 Απριλίου στην Περιφέρεια είναι η εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

“Ανακοινώνεται ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Για τo κρούσμα έχει πραγματοποιηθεί και είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον στην Περιφέρειά μας σε δεκαέξι (16) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: τρία (3)* Σημειώνεται ότι με τη νέα αναφορά του ΕΟΔΥ τα δύο περιστατικά καταχωρίσθηκαν σε άλλη Περιφέρεια της χώρας, παραμένουν δε μόνο ως δηλωθείσα διεύθυνση και στην Π.Ε. Αργολίδας εμφανίζεται στην αναφορά : ένα (1)*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)

ΠΕ Κορινθίας: ένα (1)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)

ΠΕ Μεσσηνίας: οκτώ (8)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι ένδεκα άνδρες (11) και πέντε γυναίκες (5).

Εκ των κρουσμάτων δύο (2) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και έξι (6) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ροή Ειδήσεων