• Αναζήτηση

Κορωνοϊός: Τρίμηνη παράταση στα δάνεια του νόμου Κατσέλη

«Παγώνουν» αυτόματα και για τρεις μήνες οι δανειακές υποχρεώσεις χιλιάδων νοικοκυριών, ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων που έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους μέσω του νόμου Κατσέλη, του Εξωδικαστικού Μηχανισμού και του νέου πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας, το οποίο λήγει στο τέλος του μήνα.

Το «πάγωμα» αφορά αποκλειστικά επιχειρήσεις που σταμάτησαν τη δραστηριότητά τους με κυβερνητική εντολή και εργαζομένους που θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ.

Αυτό προβλέπει το άρθρο 5 της ΠΝΠ που εκδόθηκε την Τρίτη και περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού. Με δεδομένο ότι η προσπάθεια των τραπεζών επικεντρώνεται στο να αποτραπεί η δημιουργία νέων «κόκκινων» δανείων, η ρύθμιση αυτή «προστατεύει» τα πλέον επίφοβα δάνεια, αυτά δηλαδή που είναι ρυθμισμένα, ώστε να μην μπουν και πάλι στην επικίνδυνη ζώνη.

Οι υπόλοιποι ρυθμισμένοι δανειολήπτες έχουν φυσικά το δικαίωμα να αιτηθούν ρύθμιση από τον πιστωτή τους.

Ακόμη, προβλέπεται η αναστολή για τρεις μήνες των προθεσμιών διενέργειας διαδικαστικών και λοιπών πράξεων που αφορούν το πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας (4605/2019) και του Εξωδικαστικού (4469/2017), υπό την προϋπόθεση η υποβολή αίτησης να έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα.

Το μέτρο αυτό ισχύει για όλους τους αιτούντες.

Ροή Ειδήσεων