Σε 1.155 παραβάσεις του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού προχώρησε χθες, 25η Μαρτίου, η Ελληνική Αστυνομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις, για τις οποίες προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ, σημειώθηκαν στις εξής περιοχές:

στην Αττική 333
στη Θεσσαλονίκη 124
στα Ιόνια Νησιά 106
στην Κρήτη 97
στην Πελοπόννησο 76
στην Κεντρική Μακεδονία 73
στην Ήπειρο 66
στη Θεσσαλία 65
στη Στερεά Ελλάδα 50
στο Νότιο Αιγαίο 49
στη Δυτική Ελλάδα 48
στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 47
στο Βόρειο Αιγαίο 15 και
στη Δυτική Μακεδονία έξι.
Σημειώνεται, ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 2.950 παραβάσεις σε όλη τη χώρα.

Εξι συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων
Παράλληλα, χθες πραγματοποιήθηκαν έξι συλλήψεις και βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά τη σχετική απαγόρευση. Οι συλλήψεις έγιναν στις εξής περιοχές: Στο Νότιο Αιγαίο δύο, στην Αττική μία, στην Κεντρική Μακεδονία μία, στην Ήπειρο μία και στα Ιόνια Νησιά μία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά σε όλη την Ελλάδα 264 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 273 άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.