• Αναζήτηση

Κορωνοϊός: 19 οι νεκροί -Κατέληξαν 86χρονη και 64χρονος στο «Σωτηρία»

Τους 19 έφτασαν οι νεκροί από την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς κατέληξαν δύο νοσηλευόμενοι στο «Σωτηρία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια 86χρονη γυναίκα με υποκείμενα νοσήματα και έναν 64χρονο άνδρα. Και οι δυο τους νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Η χώρα μετά και τον θάνατο των δύο νοσηλευόμενων στο «Σωτηρία» μετρά πλέον 19 θύματα από τον κορωνοϊό. Το πρώτο θύμα κατεγράφη στις 12 Μαρτίου, όταν έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο 66χρονος που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους.
Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε χθες ότι οι νεκροί είχαν φθάσει τους 17 και τα κρούσματα τα 695. Σε ό,τι αφορά στα θύματα, με τα χθεσινά δεδομένα πάντα για τους 17 νεκρούς, η μέση ηλικία τους ήταν τα 76 έτη, ενώ οι 14 εξ αυτών ήταν άνδρες και οι 3 γυναίκες. «Ηταν όλοι ηλικιωμένοι ή είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό τη Δευτέρα.

Μέχρι χθες το απόγευμα, και σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσιόδρας, 114 άνθρωποι νοσηλεύονται, οι 35 εκ των οποίων σε ΜΕΘ, διασωληνωμένοι και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. «Η μέση ηλικία τους είναι τα 68 έτη και όλοι είναι άνδρες, εκτός από μία γυναίκα. Το 74% των διασωληνωμένων συμπολιτών μας έχει υποκείμενο σοβαρό χρόνιο πρόβλημα υγείας», ανέφερε χθες ο λοιμωξιολόγος.

Ροή Ειδήσεων