• Αναζήτηση

Κορωνοϊός: Η Τουρκία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα- Τούρκος πολίτης που ταξίδεψε στην Ευρώπη

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρεντίν Κότζα, επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Τουρκία.

Ο Κότζα, έκανε δηλώσεις πριν από λίγο στα ΜΜΕ της χώρας, λέγοντας πως ένας άνδρας, τουρκικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να ταξίδεψε στην Ευρώπη. Αυτό είναι το πρώτο κρούσμα που επιβεβαιώνει η κυβέρνηση της Τουρκίας, η οποία έχει δεχτεί σκληρή κριτική για το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα που έχει εξαπλωθεί η επιδημία, δεν είχε κάνει καμία αναφορά για κρούσματα, σε μια περιοχή μάλιστα, όπου όλες οι χώρες γύρω της, αντιμετωπίζουν πολλά κρούσματα, αλλά και θανάτους, όπως στο Ιράν. Ο ασθενής, όπως τόνισε ο Κότζα, παρακολουθείτε, όπως και η οικογένειά του. Θα μείνει σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Κότζα, ανακαλούνται όλες οι άδειες προσωπικού νοσοκομείων. Ο ασθενής φέρεται να έχει ήπια συμπτώματα, με τα ΜΜΕ στην γειτονική χώρα να αναφέρουν πως το κρούσμα εντοπίζεται στην Κωνσταντινούπολη, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από κυβέρνηση. Η Τουρκία δεχόταν έντονες πιέσεις τα τελευταία 24ωρα να αποκαλύψει στοιχεία για την κατάσταση στην χώρα με τον κορωνοϊό, καθώς η κυβέρνηση ισχυρίζονταν πως δεν υπάρχουν κρούσματα, κάτι που ακουγόταν σχεδόν απίθανο…

Το πρωί της Τρίτης ο Τούρκος υπουργός Υγείας, είχε προϊδεάσει πως ο κορωνοϊός ίσως έχει φτάσει στην χώρα, αλλά τόνιζε πως η Τουρκία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Τώρα, ανακοίνωσε πως υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα, το πρώτο που έχει καταγραφεί τουλάχιστον από την κυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων