• Αναζήτηση

Στον Εβρο η ηγεσία της ΕΕ -Τους υποδέχθηκε ο Μητσοτάκης, πετούν με ελικόπτερο πάνω από τα σύνορα

Την ηγεσία της ΕΕ υποδέχθηκε στον Εβρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι έφθασαν πριν από λίγο στον Εβρο για να επιθεωρήσουν την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύντομη συζήτηση που είχε με τους επικεφαλής των Ευρωπαϊκών θεσμών στο αεροδρόμιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα της Ελλάδας, που είναι ταυτόχρονα σύνορα της Ευρώπης.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο για να πετάξουν πάνω από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπ. Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Να σημειωθεί ότι στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται και ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, ο πρωθυπουργός της Κροατίας Andrej Plenković και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας Davor Božinović [Η Κροατία έχει την προεδρία της ΕΕ, για το 6μηνο], οι οποίοι θα συμμετέχουν στην επίσκεψη στον Έβρο.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης των επικεφαλής της ΕΕ στον Εβρο:

14:15 Θα προσγειωθούν στην περιοχή της Ορεστιάδας, όπου θα επισκεφτούν το Φυλάκιο 1. Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.
15:30 Ο πρωθυπουργός και η ηγεσία της ΕΕ θα κάνουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ, στο Πνευματικό Κέντρο των Καστανιών.
17:30 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει δείπνο στους Ευρωπαίους αξιωματούχους στην Αλεξανδρούπολη.

Ροή Ειδήσεων