• Αναζήτηση

Εβρος: Μετακινούνται νοτιότερα οι μετανάστες -Απετράπη η είσοδος σε 5.183, συνελήφθησαν 45

Σε συνολικά 5.183 άτομα δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα, από την περιοχή του Έβρου, σε μία ημέρα και συγκεκριμένα από τις 06.00 το πρωί της Καθαράς Δευτέρας ως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, ενώ στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 45 άτομα.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 06:00 το πρωί της Καθαράς Δευτέρας έως τις 06:00 το πρωί της Τρίτης, σήμερα, δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα, στην περιοχή του Έβρου, συνολικά σε 5.183 άτομα.

Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 45 άτομα κυρίως από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαρόκο και Μπαγκλαντές.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας 1.000 περίπου άτομα επιχείρησαν μαζικά να εισέλθουν παράνομα σε ελληνικό έδαφος στο Δέλτα του Έβρου.

Η μαζική απόπειρα παράνομης εισόδου στο Ελληνικό-Ευρωπαϊκό έδαφος αποτράπηκε από πολύ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο. Στη συνέχεια, τα άτομα υποχώρησαν προς το εσωτερικό της Τουρκίας.

Μετακινούνται νοτιότερα οι μετανάστες στον Έβρο
Την μετακίνηση των μεταναστών νοτιότερα στον Έβρο επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης ο οποίος περιέγραψε ότι «αρκετοί μετανάστες έχουν μετακινηθεί προς το κεντρικό και νότιο τμήμα του Έβρου».

Κατά την εκτίμησή του «η άλλη πλευρά φαίνεται οτι θέλει και ενόψει της επίσκεψης της ηγεσίας της ΕΕ στον Έβρο να δείξει καλό πρόσωπο και να το διαχειριστεί επικοινωνιακά». Κατά τον ίδιο «η μετακίνηση γίνεται αυτοβούλως γιατί κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να περάσουν τα σύνορα».

«Εδώ είναι πιο ήρεμα τα πράγματα, η νύχτα κύλησε με σχετική ηρεμία. Φαίνεται ότι έχει μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται απέναντι και για να είμαι ακριβής, με τις πληροφορίες που έχω, έχουν μετακινηθεί προς το κεντρικό και νότιο τμήμα του νομού Έβρου», είπε χαρακτηριστικά. «Σήμερα διαπιστώνουν ότι φυλάσσονται όλα τα σύνορα του Έβρου πολύ αποτελεσματικά», πρόσθεσε.

Ο ελληνικός στρατός και η αστυνομία συνεχίζουν να επιτηρούν σε αυξημένη ετοιμότητα όλα τα σημεία κατά μήκος των χερσαίων συνόρων και του Έβρου ποταμού, με ιδιαίτερη έμφαση στο νότιο τμήμα που δέχεται αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη πίεση.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/ebros-metakinoyntai-notiotera-oi-metanastes

Ροή Ειδήσεων