• Αναζήτηση

Κορωνοϊός: Αρνητικά τα δύο ύποπτα κρούσματα στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Δύο ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού μετέβησαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο Νοσοκομείο, το οποίο λειτουργεί ως εναλλακτικό νοσοκομείο αναφοράς για τον ιό. Παρόλα αυτά, μετά τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι δεν πρόκειται για κορωνοϊό.

Οι δύο νεαρές Κινέζες, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στη Σιγκαπούρη και παρουσίασαν υψηλό πυρετό.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα κρούσμα του ιού στην Ελλάδα
Παρόλο που τα ύποπτα κρούσματα στην Ελλάδα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση μόνιμου συναγερμού ενώ οι ασκήσεις ετοιμότητας δεν λείπουν από κανένα νοσοκομείο που αποτελέι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Στην Κοζάνη, ένας Ιάπωνας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ύποπτα συμπτώματα. Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για γρίπη, τα συμπτώματα της οποίας μοιάζουν αρκετά με αυτά του κορωνοϊού.

Στο Αττικόν άλλο ένα κρούσμα προκάλεσε ανησυχία, το οποίο όμως δεν επιβεβαιώθηκε. Ο έλεγχος για τον Covid-19 βγήκε αρνητικός και για τους Έλληνες που επαναπατρίστηκαν από την Ουχάν.

Πρώτος νεκρός στην Ευρώπη από τον κορωνοϊό

Ο 80χρονος Κινέζος τουρίστας είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο του Παρισιού και η κατάσταση της υγείας ήταν αρκετά επιβαρυμένη. Τον θάνατό του επιβεβαίωσε η υπουργός Υγείας της χώρας, Ανιές Μπουζίν.

Ροή Ειδήσεων