• Αναζήτηση

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Δυτική Μακεδονία και Αρκαδία κινδυνεύουν να γίνουν Μάντσεστερ

Η Δυτική Μακεδονία και η Αρκαδία κινδυνεύουν να έχουν την τύχη που είχε το Μάντσεστερ πριν από τριανταπέντε χρόνια, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.

Σε ανοιχτή επιστολή του με αφορμή την απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και την πρόσφατη επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στη Δυτική Μακεδονία, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μιλά για την απολιγνιτοποίηση. «Ολόκληρες πόλεις στην Αγγλία μετατράπηκαν σε «βιομηχανικά ερείπια». Η ανεργία έφτασε μέχρι και το 60-70%. Πολλοί έκαναν λόγο για μια «απόλυτη κοινωνική καταστροφή». Η περιοχή ζούσε μια βίαιη μετάβαση. Ο αλκοολισμός και η κατάθλιψη στις περιοχές που έκλεισαν τα ανθρακωρυχεία εκτινάχθηκαν σε δυσθεώρητα ύψη», αναφέρει ο κ. Αδαμίδης, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Προσθέτει εξάλλου ότι η ΔΕΗ συμμετέχει στο ΑΕΠ της Δυτικής Μακεδονίας με ποσοστό που ξεπερνά το 40% ενώ με κάθε θέση εργασίας της ΔΕΗ σύμφωνα με μελέτη του ΤΕΕ συνδέονται 3,8 θέσεις και ότι σε κράτη η μετάβαση από ένα παραγωγικό μοντέλο σε ένα άλλο και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, είναι εξαιρετικά δύσκολη αν όχι αδύνατη.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/proedros-genop-dei-dytiki-makedonia-arkadia-kindyneyoyn

Ροή Ειδήσεων