• Αναζήτηση

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: “Με την απόφασή του να αποδεχθεί τη θέση αντιδημάρχου που του πρόσφερε ο κ. Λεβεντάκης , ο κ. Μπακούρος δικαιώνει τις χειρότερες των προβλέψεων”

“Ο ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής του, προσανατολίστηκε και στο Δήμο Τριφυλίας σε ευρύτερες δυνατές συνεργασίες, στη βάση ενός προγράμματος ανάπτυξης της περιοχής, με προοδευτικές συγκλίσεις, πολιτικές δεσμεύσεις και αξιόπιστους όρους, σε μια προσπάθεια να ηττηθούν τόσο η αποτυχημένη απελθούσα δημοτική Αρχή, όσο και οι διάφορες συντηρητικές επιλογές και κινήσεις δημαγωγικού τύπου. Σε αυτή τη βάση, αποφάσισε να στηρίξει το συνδυασμό «Επόμενη μέρα για την Τριφυλία» με επικεφαλής τον κ. Σωτήρη Μπακούρο, παρά τις σοβαρές ενστάσεις και αντιρρήσεις, από μέλη του κόμματος.

Δυστυχώς, με την απόφασή του να αποδεχθεί τη θέση αντιδημάρχου που του πρόσφερε ο κ. Λεβεντάκης , ο κ. Μπακούρος δικαιώνει τις χειρότερες των προβλέψεων.

Ακολουθώντας προσωπικές στρατηγικές, αθέτησε τις δεσμεύσεις του για την προοδευτική συνεργασία. Χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ψηφοδελτίου και της παράταξης, την οποία ουδέποτε συγκάλεσε σε συνέλευση, και παρά την αντίθετη γνώμη των στελεχών της «Επόμενης μέρας για την Τριφυλία», κάνει μια προσωπική επιλογή, εντελώς ξένη με την ανιδιοτέλεια και το ήθος που χαρακτηρίζει την Αριστερά και τους ανθρώπους της.

Επιλέγει να «βάλει πλάτη» σε ένα ιδιόμορφο «σύστημα» στο δήμο Τριφυλίας, που γυρίζει την Αυτοδιοίκηση πολλά χρόνια πίσω, καταρρακώνοντας το κύρος του θεσμού και οδηγώντας το δήμο σε μαρασμό. Προτιμά την ενσωμάτωση στη συγκεκριμένη δημοτική αρχή που πορεύεται με έντονα αυταρχικά χαρακτηριστικά, από το να αναδείξει, με προγραμματικό και εποικοδομητικό λόγο στο δημοτικό συμβούλιο, τις σημαντικά διαφορετικές θέσεις, τις ανάγκες των πολιτών και τις δυνατότητες της περιοχής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πιο ώριμος, θα ενθαρρύνει πρωτοβουλίες των ενεργών πολιτών της Τριφυλίας και αυτοδιοικητικών, για τη διαμόρφωση ενός δημοκρατικού, προοδευτικού δημοτικού μπλοκ, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, που θα παρεμβαίνει για να αποτραπεί η διαφαινόμενη καταστροφική πορεία του δήμου”.

Ροή Ειδήσεων