• Αναζήτηση

Σοκ: 21χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια της ρυθμικής επιχείρησε να αυτοκτονήσει

Τέλος στη ζωή της κόβοντας τις φλέβες της πήγε να βάλει 21χρονη πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής. Αναίσθητη την βρήκαν συγγενικά της πρόσωπα.

Σοκ προκάλεσε στην παγκόσμια κοινότητα γυμναστικής η είδηση πως η 21χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια Αλεξάντρα Σολντάτοβα επιχείρησε να κόψει το νήμα της ζωής της. Συγκεκριμένα, προσπάθησε να κόψει τις φλέβες της, χωρίς να τα καταφέρει. Αναίσθητη από την αιμορραγία την βρήκαν συγγενικά της πρόσωπα και την διακόμισαν στο νοσοκομείο της Μόσχας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο TASS η νεαρή αθλήτρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολλαπλά βαθιά κοψίματα στο αριστερό της χέρι. Ώσπου να φτάσει φυσικά στο νοσοκομείο είχε χάσει μεγαλύτερο ποσοστό αίματος και δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσει. Όταν ανέκτησε, μάλιστα, τις αισθήσεις της δεν ήταν συνεργάσιμη ούτε με τους γιατρούς, ούτε και τις αρχές σχετικά με τις συνθήκες του τραυματισμού της.
Τα ψυχολογικά προβλήματα της Σολντάτοβα

Η Σολντάτοβα έχει διαφύγει πλέον τον κίνδυνο και η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή. Για να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, όμως, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος. Σύμφωνα με ΜΜΕ της Ρωσίας η Σολντάτοβα το τελευταίο διάστημα ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση και έπασχε και από βουλιμία γεγονός που διαπίστωσαν και οι γιατροί στο νοσοκομείο.

H Αλεξάντρα Σολντάτοβα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυμναστικής 2017 Ουγγαρία/ Φωτογραφία: AP Images
Η διαφορετική εκδοχή της προπονήτριας
Πηγές του νοσοκομείου αναφέρουν ότι η προπονήτρια της, Άννα Ντιάσενκο, διατυπώνει μία εντελώς διαφορετική εκδοχή της ιστορίας υποστηρίζοντας το γεγονός ότι η Σολντάτοβα της είναι πολύ καλά στην υγεία της. Επιβεβαιώνει πως τραυματίστηκε αλλά διαψεύδει πως υπήρξε περίπτωση αυτοκτονίας λέγοντας πως αυτά είναι υποθέσεις που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Προέβλεψε μάλιστα πως μέχρι την Παρασκευή θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια
Η Αλεξάντρα Σολντάτοβα είναι ένα από τα κορυφαία στελέχη της Εθνικής Ρωσίας στη ρυθμική γυμναστική με τρεις παγκόσμιους τίτλους, δύο στο ομαδικό και ένα στην κορδέλα.

Οπως είχε ανακοινώσει πριν λίγες ημέρες η πρόεδρος της γυμναστικής ομοσπονδίας της Ρωσίας Ιρίνα Βίνερ, η Αλεξάντρα Σολντάτοβα δεν θα αγωνίζονταν στη διοργάνωση της Μόσχας λόγω προβλημάτων υγείας. Δεν είχε αποσαφηνιστεί πάντως το πρόβλημα που αντιμετώπιζε.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/spor/protathlitria-rythmikis-prospathise-aytoktonisei

Ροή Ειδήσεων