Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για τα πεπραγμένα του περασμένου εξαμήνου είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Καθώς η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο άλμα προς το μέλλον και να ατενίζει με αισιοδοξία στο διεθνές στερέωμα, το 2020 είναι κομβική χρονιά για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεχόμενος την ηγεσία του υπουργείου.

Συνεχάρη τον Αδωνι Γεωργιάδη και την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για τις επιδόσεις του α΄ εξαμήνου της διακυβέρνησης, σημειώνοντας ότι το αποτύπωμα είναι πολύ θετικό και πως βάζει τον πήχη των προσδοκιών πολύ ψηλά για φέτος.

Ο πρωθυπουργός δίνοντας τις κατευθύνσεις τόνισε πως θα πρέπει να αυξηθούν σημαντικά οι επενδύσεις στο αναπτυξιακό μείγμα, να βελτιωθεί περαιτέρω το επιχειρηματικό περιβάλλον και να αποτυπωθεί στον σχετικό κατάλογο (doing business) της Παγκόσμιας Τράπεζας, να αξιοποιηθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, να δρομολογηθεί η λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας ως εργαλείο χρηματοδότησης των ΜμΕ, να προχωρήσουν κατά προτεραιότητα ΣΔΙΤ και οι δράσεις έρευνας και καινοτομίας.
Συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Ο κ. Γεωργιάδης παρέδωσε στον πρωθυπουργό ειδικό βιβλίο με το έργο εξαμήνου που έχει γίνει και τους στόχους που έχουν τεθεί, σημειώνοντας ότι το έφτιαξαν με τον κ. Παπαθανάση «ιδίοις εξόδοις».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/synantisi-2020-kombiki-hronia-ependyseiskai-anaptyxi