• Αναζήτηση

Αλ. Χαρίτσης: To έργο του «Βιολογικού Καθαρισμού Γαργαλιάνων» είναι κρίσιμο

To έργο του «Βιολογικού Καθαρισμού Γαργαλιάνων» είναι ένα κρίσιμο για την πόλη περιβαλλοντολογικό έργο, για το οποίο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εγγυηθεί για την διασφάλιση της χρηματοδότησης του. Κατά την διάρκεια της θητείας μου ως Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αλλά και ως Υπουργός Εσωτερικών, στάθηκα αρωγός στον Δήμο Τριφυλίας στην προσπάθεια του για την επιτάχυνση της ωρίμασης του έργου και της υποβολής αίτησης χρηματοδότησης, με την συνδρομή της Ειδικής Γραμματείας Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών και της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής του ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Με ανησυχία παρακολουθώ ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει υποβληθεί η σχετική αίτηση από τον δήμο Τριφυλίας και κυριαρχεί μια άγονη αντιπαράθεση εις βάρος του έργου.
Θα παρότρυνα τον Δήμο Τριφυλίας να ακολουθήσει το παράδειγμα του έργου για το «Αλιευτικό Καταφύγιο Μαραθούπολης», όπου η συνεργασία Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δήμου κατάφεραν να ξεπεράσουν πολύ σημαντικά εμπόδια και ελλείψεις και εξασφάλισαν την χρηματοδότηση του, η οποία βρίσκεται πλέον σε διαγωνιστική διαδικασία.

Ροή Ειδήσεων