• Αναζήτηση

Νέα ρύθμιση: Αφαίρεση βαθμών από ΠΑΟΚ-Ξάνθη αντί για υποβιβασμό

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε αναβρασμό μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις.

Η χθεσινή εισήγηση της ΕΕΑ έφερνε τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη εκτός πρωταθλήματος, τιμωρώντας τους έτσι για την σχέση πολυϊδιοκτησίας. Η απόφαση της ανεξάρτητης ΕΕΑ άναψε «φωτιές» στο ελληνικό ποδοσφαιρικό και πολιτικό σκηνικό. Ο ΠΑΟΚ βγήκε και μίλησε για πόλεμο εναντίον του, δάκτυλο του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη ενώ έκανε λόγο για «εντολοδόχο» αναφορικά με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Φτάσαμε στο σημείο οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα να αποδοκιμάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έξω από τα γραφεία της ΝΔ να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης.

Σήμερα η κυβερνητική παρέμβαση με νέα τροπολογία σώζει τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη από την καταστροφή. Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και ποινές που προβλέπονται, θα περιλαμβάνουν αφαίρεση από 3 έως 10 βαθμών και πρόστιμο, το ύψος του οποίου θα ποικίλλει, ανάλογα με την περίσταση.
Αυτό σημαίνει ότι τόσο η Ξάνθη όσο και ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύουν με υποβιβασμό, αλλά με αφαίρεση βαθμών, εφόσον βεβαίως η εισήγηση της ΕΕΑ γίνει αποδεκτή από τα αρμόδια όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εμβόλιμη τροπολογία-εξπρές στο ν/σ για το επίδομα γέννας
Η νομοθετική ρύθμιση που σώζει ΠΑΟΚ και Ξάνθη από τον υποβιβασμό έρχεται απόψε στη Βουλή. Η τροπολογία θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης και θα ψηφιστεί με διαδικασίες-εξπρές απόψε, ώστε να ισχύσει άμεσα

Αντιδρά ο ΠΑΟΚ και για την μείωση βαθμών
Ομως ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να αντιδρά. Σε περίπτωση αφαίρεσης βαθμών στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο Ολυμπιακός θα καταστεί αυτόματα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι Θεσσαλονικείς θεωρούν ότι η νέα απόφαση μπορεί να μην είναι καταστροφική για την ομάδα τους, αλλά δίνει… το πρωτάθλημα στον ΟΣΦΠ. Και άπαντες θεωρούν τον Λευτέρη Αυγενάκη αρνητικό πρωταγωνιστή της υπόθεσης. Σε ερώτηση για το αν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε «φυσικά ναι».

Το θερμόμετρο στο ελληνικό ποδόσφαιρο ανεβαίνει επικίνδυνα. Η φετινή χρονιά δείχνει ένα σκληρό μπράντεφερ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που παίρνει πλέον και πολιτική διάσταση και εμπλέκει και άλλα πρόσωπα. Το… κερασάκι σε όλο το σκηνικό, είναι το επερχόμενο ντέρμπι πρωταθλήματος. Σε λιγότερο από ένα μήνα, στις 23 Φεβρουαρίου στο γήπεδο της Τούμπας με τους φίλους του ΠΑΟΚ να έχουν άπλετο… γήπεδο για έντονες αντιδράσεις.

Η βαθμολογία της Super League (σε 21 αγώνες)
ΠΑΟΚ 52
Ολυμπιακός 51
ΑΕΚ 38
Παναθηναϊκός 34
Αρης 29
ΟΦΗ 27
Ξάνθη 27
Ατρόμητος 26
Λαμία 24
ΑΕΛ 24
Αστέρας Τρίπολης 22
ΝΠΣ Βόλου 22
Παναιτωλικός 13
Πανιώνιος 9

Η διαγραφή Ζαγοράκη από την ΚΟ της ΝΔ στην Ευρωβουλή
Το μεσημέρι ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τη διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ΚΟ της ΝΔ στην Ευρωβουλή. «Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφαση του πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης», ήταν η φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Όλα ξεκίνησαν όταν χθες, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της ΕΕΑ που οδηγούσε τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη σε υποβιβασμό, ο Θοδωρής Ζαγοράκης με μια αιχμηρή, αν και προσεκτική δήλωση, απείλησε πως θα ανεξαρτητοποιηθεί εφόσον εφαρμοστεί η εισήγηση της Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Μεταξύ άλλων ανέφερε «Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία. Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον αγώνα μου με όλες τις δυνάμεις που έχω για την δικαίωση του ΠΑΟΚ, απ’ όπου και όπου χρειαστεί».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/spor/nea-rythmisi-afairesi-bathmon-se-paok-xanthi-anti-gia-ypobibasmo

Ροή Ειδήσεων