• Αναζήτηση

Αρουραίοι σε ξέχειλους κάδους σκουπιδιών στο κέντρο της Σπάρτης! (video)

Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, δυστυχώς. Οι δημότες της Σπάρτης καταφεύγουν πλέον στα ΜΜΕ αφού δεν βλέπουν να συγκινείται ή να ενδιαφέρεται κάποιος για την καθαριότητα, την υγεία και την ασφάλεια τους.

Αυτή τη φορά οι καταγγελίες ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Στο κέντρο της Σπάρτης, στη συμβολή των οδών Διοσκούρων και Άγιδος, έχουν τοποθετήσει (ποιοι άραγε;) έναν μεγάλο κάδο απορριμμάτων σε ένα οικόπεδο που δεν είναι περιφραγμένο. Σε αυτόν το κάδο ξεχειλίζουν σκουπίδια αφού κανείς δεν φροντίσει να τον αδειάσει. Υπάρχει έντονη δυσοσμία ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες 5 βαθμών κελσίου. Τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες βλέπουν αρουραίους να κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια και να ορέγονται τα του κάδου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι καθημερινά περνούν από το σημείο τόσο τα απορριμματοφόρα του Δήμου όσο και αιρετοί του Δήμου. Εκεί υπάρχουν και δύο πράσινοι κάδοι που εξυπηρετούνται κανονικά από την Υπηρεσία Καθαριότητας. Λύση όμως δεν δίνει κανείς κι έτσι στην περιοχή έχει δημιουργηθεί ένα άτυπο «μαύρο σημείο» εναπόθεσης σκουπιδιών από κάθε γωνιά της Σπάρτης.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της γειτονιάς, «εδώ ρίχνουν σκουπίδια οι πάντες. Από δέρματα ζώων και κόκαλα μέχρι υλικά οικοδομών. Όταν φυσά αέρας η γειτονιά γεμίζει σκουπίδια… Τα παιδιά μας παίζουν ανάμεσα σε σκουπίδια και αρουραίους…». Kαλούν τους αρμόδιους άμεσα να παρέμβουν. Κάνουν έκκληση στον αρμόδιο (αντιδήμαρχο κ. Κανακάκο) να διευθετήσει το πρόβλημα.

Η γειτονιά, που έχει λίγες, αλλά νέες, οικογένειες στενάζει κάτω από την άδικη αυτή υποβάθμιση και φοβάται ότι όταν ο καιρός ζεστάνει θα είναι ανυπόφορη. Ανησυχούν για τη δημόσια υγεία αφού πλέον τρωκτικά μεταφέρουν ρύπανση και μικρόβια παντού…

Πρόκειται δε για ένα σημείο – διάβαση αφού δίπλα είναι η ΔΕΗ και το Κενοτάφιο του Λεωνίδα. Η κάμερα της τηλεόρασης Μεσόγειος κατέγραψε την κατάσταση αλλά και την άποψη των πολιτών.

[ Η χρονιά του ζώδιου του αρουραίου είναι φέτος για την Κίνα, όχι για την Σπάρτη…]

Ροή Ειδήσεων