• Αναζήτηση

Μετρήσεις κυκλοφορικού φόρτου με τους αυτόματους μετρητές κυκλοφορίας σε 60 θέσεις του οδικού δικτύου της Καλαμάτας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι μετρήσεις κυκλοφορίας και η συλλογή δεδομένων για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Καλαμάτας. Για τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα ένα από τα σημεία μέτρησης, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών.

Οι μετρήσεις κυκλοφορικού φόρτου με τους αυτόματους μετρητές κυκλοφορίας πραγματοποιούνται σε περίπου εξήντα (60) θέσεις του οδικού δικτύου της πόλης, από τις οποίες οι εννιά (9) θα έχουν εβδομαδιαία διάρκεια (στις οδούς Αθηνών, Ηρώων Πολυτεχνείου, Αρτέμιδος, Κρήτης, Ακρίτα, Φαρών, Βασ. Γεωργίου, Λακωνικής και Ναυαρίνου) και οι υπόλοιπες 48ωρη.

Παράλληλα, ο ανάδοχος πραγματοποιεί έρευνα μετακινήσεων με ερωτηματολόγια και καταγραφή των χαρακτηριστικών μεγεθών της στάθμευσης, ενώ διανέμει και φυλλάδια με σκοπό την ενεργοποίηση των πολιτών και την κατάθεση προτάσεων στον ιστότοπο https://svak.kalamata.gr/.

Μετά τη συλλογή όλων των απαραίτητων δεδομένων, ο ανάδοχος θα προχωρήσει στην αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και στην κατάθεση εναλλακτικών προτάσεων, οι οποίες θα τεθούν προς διαβούλευση.

Παράλληλα, τη Δευτέρα 27/01/2020 και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δικτύου Φορέων στο Ιστορικό Δημαρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας είναι ένα στρατηγικό σχέδιο που καταρτίζεται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη και την ικανοποίηση των αναγκών όλων των κατοίκων σε σχέση με την βιώσιμη κινητικότητα.

Ο σκοπός του ΣΒΑΚ είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας και η παροχή υψηλής ποιότητας μεταφορών με έμφαση στο περπάτημα, το ποδήλατο και τη Δημόσια Συγκοινωνία.

Ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη η μελέτη να εκπονηθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν δοθεί και να διευρυνθεί το Δίκτυο Φορέων.
Πηγή: https://www.kalamata.gr/

Ροή Ειδήσεων