• Αναζήτηση

Η Ένωση Εφοπλιστών κάνει δωρεά 6 εκατ. ευρώ για νέες τουαλέτες και κλινοσκεπάσματα στα νοσοκομεία

Με δωρεά έξι εκατομμύρια ευρώ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, θα ανακαινιστούν όλες οι τουαλέτες στα νοσοκομεία και θα αγοραστούν νέα κλινοσκεπάσματα. Το μνημόνιο χορηγίας υπογράφηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σε συνάντηση των μελών της Ένωσης με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τη χορηγία ανακοίνωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι «αυτή η χορηγία – πρωτοβουλία θα κάνει αξιοπρεπείς και ανθρώπινες τις συνθήκες των ασθενών και των επισκεπτών στα νοσοκομεία μας».

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των νοσοκομείων, έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για τη συμμετοχή εταιρειών, που θα συμβάλλουν στην ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων, με τις ιδέες που θα καταθέσουν νέοι επιστήμονες από τις Πολυτεχνικές Σχολές της χώρας. Παράλληλα, συζητήσεις διεξάγονται και για την ανανέωση των ιατρικών μηχανημάτων και υπηρεσιών με χρονομίσθωση (leasing) από ιδιώτες, όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Συγχαρητήρια πρωθυπουργού
Ανοίγοντας την συνάντηση στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός συνεχάρη τη Ένωση Εφοπλιστών και τον υπουργό.

«Πιστεύω ότι είναι μια παρέμβαση η οποία, όχι απλά θα αλλάξει την καθημερινότητα στα νοσοκομεία, αλλά θα ξαναδώσει και στους ασθενείς ένα αίσθημα αξιοπρέπειας, το οποίο σήμερα στερούνται διότι δυστυχώς οι χώροι υγιεινής στα νοσοκομεία είναι σε άθλια κατάσταση και τα κλινοσκεπάσματα, απ’ ότι καταλαβαίνω, είναι πολλών δεκαετιών», ανέφερε και συνέχισε:

«Έχετε επιδείξει ένα σπουδαίο έργο και ως Ένωση και η καθεμία και ο καθένας από εσάς ατομικά πολλές φορές με μεγάλη διακριτικότητα, όπως αρμόζει σε τέτοιες δράσεις. Ξέρω ότι έχετε ένα έργο πολύ πιο πλούσιο από αυτό το οποίο είναι ευρύτερα γνωστό, θέλω να σταθώ, όμως, στην έννοια της ανάληψης συλλογικών πρωτοβουλιών εκ μέρους της Ένωσης, πρωτοβουλίες που είναι μεγάλης εμβέλειας και κλίμακας, όπως η πρωτοβουλία την οποία ανακοινώνουμε σήμερα, όπως ήταν εξάλλου και η πρωτοβουλία για την αγορά των νέων σκαφών του Λιμενικού, τα οποία το Λιμενικό τα αναμένει με πολύ μεγάλη προσμονή.

Νομίζω ότι είναι ένα σημαντικό αποτύπωμα της Ένωσης, με τη συλλογική της ιδιότητα πάνω και πέρα από τις ατομικές σας πρωτοβουλίες το οποίο οφείλουμε και να το χαιρετίσουμε και να το αναδείξουμε. Και, βέβαια, μεγάλοι ωφελούμενοι θα είναι οι ίδιοι οι ασθενείς οι οποίοι μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούν να χρησιμοποιούν χώρους υγιεινής σύγχρονους, αξιοπρεπείς, καθαρούς και θα μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να αναβαθμίσουμε την ποιότητα παροχής των υπηρεσιών μας και σε κτίρια τα οποία, ενδεχομένως, είναι πιο παλιά.

Για μένα έχει μεγάλη σημασία, το γνωρίζει και η ηγεσία του Υπουργείου, αυτή η παρέμβαση να γίνει με έναν τρόπο ο οποίος να είναι λειτουργικός. Φαντάζομαι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αλληλουχία των παρεμβάσεων που και πως αυτές θα πρέπει να γίνουν. Είναι και μια σημαντική προστιθέμενη αξία και στον εγχώριο κλάδο ο οποίος θα υποστηρίξει αυτές τις κατασκευαστικές εργασίες. Νομίζω ότι με ένα κόστος το οποίο δεν είναι ευκαταφρόνητο, αλλά δεν είναι και τεράστιο, αφήνουμε ένα αποτύπωμα στην καθημερινότητα του ασθενή, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Νομίζω είναι μια πολύ έξυπνη σκέψη και χαίρομαι που ανταποκριθήκατε τόσο γρήγορα στο αίτημα του Υπουργείου».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/nea-sentonia-kai-toyaletes-mnimonio-mtsotaki-me-enosi-efopliston

Ροή Ειδήσεων