• Αναζήτηση

Απάντηση από το πυρηνελαιουργείο «ΟΙΚΟΕΝΕΡΓΕΙΑ» στο ρεπορτάζ της τηλεόρασης Μεσόγειος – “Οποιαδήποτε αναφορά σε μη τήρηση του νόμου, ερείδεται σε απολύτως αναληθείς και υποκειμενικές αιτίασεις”

Με αφορμή το ρεπορτάζ για τα πυρηνελαιουργεία του Μελιγαλά και τις δηλώσεις των κατοίκων, η ΟΙΚΟΕΝΕΡΓΕΙΑ επιθυμεί να απαντήσει με στόχο την αποκατάσταση της αλήθειας και την ορθή ενημέρωση των συμπολιτών μας και οιουδήποτε άλλου ενδιαφερόμενου.
Η ΟΙΚΟΕΝΕΡΓΕΙΑ έχει ήδη εγκαταστήσει φίλτρα κυκλωνικά, υψηλής απόδοσης καθ’ υπόδειξην της αδειοδοτούσας αρχής. Τα συγκεκριμένα φίλτρα κατασκευάστηκαν τηρώντας τις αυστηρότερες εθνικές και ευρωπαϊκές προδιαγραφές (Reference Document of Best available techniques για FDM και Verein Deutscher Ingenieure) και αποτελούν περιβαλλοντική επένδυση που ξεπέρασε τις 550 χιλιάδες ευρώ. Η ορθή λειτουργία τους ελεγχόταν και ελέγχεται με αυστηρά κριτήρια από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Μετά από αυτή την επένδυση, ελεγχθήκαμε και είμαστε το μόνο πυρηνελαιουργείο στη Μεσσηνία που διαθέτει πρόσφατο (2019) πιστοποιητικό τήρησης των επιτρεπόμενων ορίων εκπομπών από τις καμινάδες της από διαπιστευμένο φορέα. Η ΟΙΚΟΕΝΕΡΓΕΙΑ όμως δεν σταματά εδώ.
Παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες των τελευταίων ετών, συνεχίζουμε να επενδύουμε με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξή μας με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Στόχος της επόμενης επένδυσης είναι η μείωση του παραγόμενου νέφους υδρατμών κατά 50-60%, σε ετήσια βάση. Τέλος, διευκρινίζουμε ότι πρόσφατα (Οκτώβριος 2019) μας επεβλήθησαν νέοι, αυστηρότεροι περιβαλλοντικοί όροι λειτουργίας, η απαρέγκλιτη τήρηση των οποίων ελέγχεται με καθημερινούς εσωτερικούς ελέγχους αλλά και με συνεχείς ελέγχους από κρατικές υπηρεσίες. Εγκατασταθήκαμε στη Βιομηχανική Περιοχή Μελιγαλά όπως μας υπέδειξε το κράτος. Οποιαδήποτε αναφορά σε μη τήρηση του νόμου, ερείδεται σε απολύτως αναληθείς και υποκειμενικές αιτίασεις. Η ΟΙΚΟΕΝΕΡΓΕΙΑ με συνειδητή αυτοδέσμευση και πλήρη αίσθηση της ευθύνης της είχε, έχει και θα έχει στην κορυφή των προτεραιοτήτων της, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη μείωση της όχλησης μέσα από συνεχείς περιβαλλοντικές επενδύσεις.

Ροή Ειδήσεων