• Αναζήτηση

Εργαζόμενος κατάσχεσε από τον Δήμο Μεγαλόπολης 40.000 ευρώ

Μια απίστευτη ιστορία διαδραματίζεται στην Μεγαλόπολη. Εργαζόμενος του Δήμου Μεγαλόπολης έχει διεκδικήσει και έχει κερδίσει από δικαστήρια ποσό 60.000 ευρώ. Ο Δήμος Μεγαλόπολης του έχει αποδώσει μέρος των χρημάτων αλλά ο εργαζόμενος κατάφερε με δικαστική εντολή να κατασχέσει περίπου 40.000 ευρώ από λογαριασμό του Δήμου Μεγαλόπολης στο υποκατάστημα της Τράπεζα Eurobank στην Μεγαλόπολη.

Ο Δήμος Μεγαλόπολης υποστηρίζει ότι είχε στείλει στη Τράπεζα εντολή ανακοπής , δηλαδή να μην επιτρέψει την κατάσχεση. Παρόλα αυτά και σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει ο Δήμος Μεγαλόπολης, ο εργαζόμενος με τα αρχικά Ν. Η. κατάφερε με κάποιο τρόπο να κάνει την κατάσχεση να και ιδιοποιηθεί περίπου 40.000 χωρίς να τα δικαιούται.

Ο Δήμος Μεγαλόπολης μέσω της οικονομικής επιτροπής πήρε απόφαση να κινηθεί δικαστικά για να μπορέσει να πάρει πίσω τα χρήματα.

Στην απόφαση αυτή διαφώνησαν , ο Βασίλειος Χίνης που ζητάει να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να υπάρξει ενημέρωση από την Τράπεζα Eurobank γιατί έδωσε τα χρήματα, επίσης διαφώνησαν οι Κουρουνιώτης Βασίλειος και Κουρής Ηλίας οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο Δήμος Μεγαλόπολης ζημιώθηκε οικονομικά επειδή δεν τηρήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να απαντηθεί γιατί δόθηκαν τα χρήματα από την Τράπεζα αφού όπως υποστηρίζει ο Δήμος Μεγαλόπολης υπήρχε σχετική εντολή να μην δοθούν. Υπάρχει ευθύνη της Τράπεζας ή μήπως υπάρχει όντως ευθύνη του Δήμου Μεγαλόπολης και όχι της Τράπεζας;

Όποιος και αν φταίει πάντως ο υπάλληλος του Δήμου έχει στην κατοχή του τα χρήματα, δεν φαίνεται να έχει διάθεση να τα επιστρέψει και εμείς γινόμαστε μάρτυρες γεγονότων που δείχνουν ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά και πρέπει να δοθούν απαντήσεις.

Nα τονίσουμε ότι η αναφορά μας είναι με βάση τα όσα υποστηρίζει ο Δήμος Μεγαλόπολης και προκύπτουν από τα επίσημα πρακτικά της συζήτησης στην οικονομική επιτροπή. Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η θέση της Τράπεζας Eurobank – υποκατάστημα Μεγαλόπολης για το θέμα.

Πηγή: Το καφενείο της Μεγαλόπολης

Ροή Ειδήσεων