• Αναζήτηση

Θ. Βασιλόπουλος:”Και ο δήμος Καλαμάτας θα κάνει αίτημα για εγκατάσταση πολυχώρου ανταποδοτικής ανακύκλωσης” (video)

Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος παρέστη, κατόπιν προσκλήσεως του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, στα εγκαίνια του πολυχώρου ανταποδοτικής ανακύκλωσης, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Προγράμματος «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Στην εκδήλωση μίλησαν ο Υπουργός Εσωτερικών, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας. Ο πολυχώρος εγκαταστάθηκε στο λιμάνι Ναυπλίου (νέος σταθμός ΟΣΕ).
Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα και, σε συζήτηση που είχε ο Δήμαρχος με τον Υπουργό Εσωτερικών, του ζήτησε αυτό να έλθει και στην Καλαμάτα, όπου μια τέτοια προσπάθεια είχε ξεκινήσει προ μερικών ετών, αλλά δεν αδειοδοτήθηκε τότε. Ο Τ. Θεοδωρικάκος αντιμετώπισε θετικά την πρόταση του Θ. Βασιλόπουλου.
Επίσης, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Μούργο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΕΧΑΝ A.B.E.E, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ανακύκλωσης συσκευασιών και προβαίνει σε κατασκευή μηχανημάτων, τοποθέτηση, λειτουργία και εμπορική αξιοποίηση των Ολοκληρωμένων Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης. Ο Θ. Βασιλόπουλος συζήτησε με τον Π. Μούργο την εγκατάσταση ενός πολυχώρου ανταποδοτικής ανακύκλωσης και στην Καλαμάτα.
Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, το αντίτιμο που λαμβάνει ο πολίτης για 33 αλουμινένια κουτάκια είναι 1 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων