• Αναζήτηση

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: “Συνδικαλιστές σύρονται στα δικαστήρια με τη δικαιολογία ότι εμπόδισαν εργαζόμενους να εργαστούν”

“Όπως είναι γνωστό οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις με συνεχόμενες 24ωρες απεργίες διεκδικώντας μια σειρά από δίκαια αιτήματα, όπως ανάκληση των απολύσεων, δέσμευση από τη Διοίκηση του ΟΤΕ να μην προχωρήσουν τα σχέδια για νέες απολύσεις, κάθε τέλος του χρόνου, υπογραφή νέας 3ετούς ΣΣΕ, αλλά και μία σειρά άλλα αιτήματα.
Παρόλα αυτά εκτός των άλλων τις τελευταίες ημέρες συνδικαλιστές σύρονται στα δικαστήρια με τη δικαιολογία ότι εμπόδισαν εργαζόμενους να εργαστούν.
Καταγγέλλουμε την τακτική των μηνύσεων που οδήγησε σε συλλήψεις απεργών εργαζομένων στην Θεσσαλονίκη.
Οι ενέργειες αυτές είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες και σκοπό έχουν να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους οι οποίοι διεκδικούν τα αυτονόητα .

Καλούμε την Διοίκηση του ΟΤΕ να πάρει αμέσως τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να σταματήσουν αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα και να σκεφτεί ότι μόνο με τον διάλογο λύνονται αυτά τα οξυμένα προβλήματα και ότι για την ομαλή πορεία της επιχείρησης από εδώ και στο εξής πρέπει να επικρατήσει εργασιακή ειρήνη, συνεννόηση, διαφορετικά οδηγούμαστε σε απροσδιόριστες εξελίξεις που κάθε άλλο βοηθούν στην περαιτέρω πορεία της επιχείρησης αλλά και των εργαζομένων.
Το Ε.Κ. Καλαμάτας βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στον ΟΤΕ, στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους και θα συμμετάσχει σε κάθε μορφή δράσης που θα αποφασισθεί από την ΟΜΕ-ΟΤΕ και τα σωματεία μέλη”.

Ροή Ειδήσεων