• Αναζήτηση

Προγραμματισμός για τον εορτασμό της Υπαπαντής και θρησκευτική συναυλία

Σύσκεψη για την προετοιμασία του εορτασμού της Υπαπαντής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου. Ο εορτασμός της μεγάλης Δεσποτικής και Θεομητορικής εορτής, κατά τον οποίον η Καλαμάτα πανηγυρίζει και τιμά την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να είναι και φέτος λαμπρός, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.
Η φετινή πανήγυρη έχει την ιδιαιτερότητα ότι θα διεξαχθεί ημέρα Κυριακή, γεγονός που σε συνδυασμό με τον Εσπερινό του Σαββάτου θα προσελκύσει πλήθη επισκεπτών από τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο, την Αθήνα και άλλες περιοχές.
Ο Δήμαρχος έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες, ώστε ο Δήμος Καλαμάτας μέσω των Υπηρεσιών του να παρέμβει κατάλληλα, προκειμένου η πόλη να υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο τους επισκέπτες και να εορτάσει το μεγάλο θρησκευτικό γεγονός όπως κατά παράδοση αρμόζει.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ
ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ «ΑΡΜΟΝΙΑΣ»

Σημειώνεται πως στις θρησκευτικές εκδηλώσεις θα προστεθεί, το βράδυ της Παρασκευής πριν την εορτή, μια συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, της Βυζαντινής Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και της χορωδίας της Ένωσης Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία», που θα δοθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Η συναυλία θα έχει ώρα έναρξης 20:30 και το πρόγραμμα θα περιλάβει έργα επίκαιρα αναφορικά με την εορτή της Υπαπαντής, σε συνδυασμό με ιστορικά στοιχεία του τοπικού εορτασμού.
Επισημαίνεται ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις, την παραμονή και ανήμερα την εορτή, αναμένεται να υπάρξει ισχυρή εκπροσώπηση από πλευράς κεντρικής πολιτικής σκηνής.
Πηγή: https://www.kalamata.gr/

Ροή Ειδήσεων