• Αναζήτηση

Ιράν: Ποδοπατήθηκαν στην κηδεία του Σουλεϊμανί – 40 νεκροί και 213 τραυματίες

Χάος λίγο πριν από την ταφή του Κασέμ Σουλεϊμανί, του Ιρανού υποστράτηγου που δολοφονήθηκε από αμερικανική επίθεση στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, με βάση πληροφορίες της ιρανικής τηλεόρασης, επικράτησε πανικός με αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν εκατοντάδες άτομα που είχαν βρεθεί στην πόλη Κερμάν για το τελευταίο αντίο στον Σουλεϊμανί. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την ιρανική τηλεόραση, 40 άτομα έχασαν τη ζωή τους (αρχικά το ίδιο Μέσο έκανε λόγο για 35 νεκρούς), ενώ 213 τραυματίστηκαν, με βίντεο από τις στιγμές πανικού να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο.

Το πώς ακριβώς επικράτησε χάος στην πόλη Κερμάν δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ωστόσο με τόσες χιλιάδες κόσμου να στριμώχνονται και να σπρώχνονται σε τόσο μικρό χώρο, ιδιαίτερα γύρω από το λεωφορείο που μεταφέρει τη σορό του Κασέμ Σουλεϊμανί, το κακό δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί. Σύμφωνα με το πρακτορείο Isna, δε, μετά την τραγωδία αποφασίστηκε να αναβληθεί η τελετή της ταφής του Κασέμ Σουλεϊμανί λόγω της παρουσίας του μεγάλου πλήθους.
Στα σκληρά βίντεο που ακολουθούν, φαίνονται κάποιοι άνθρωποι να δέχονται τις πρώτες βοήθειες, μετά τον πανικό που επικράτησε:

Η δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί από αμερικανικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε από drone έχει προκαλέσει τεράστια οργή στις τάξεις του ιρανικού πληθυσμού, με τις απειλές για αντίποινα να διαδέχονται η μία την άλλη και την ατμόσφαιρα να μυρίζει μπαρούτι.

Μάλιστα, το Ιράν φέρεται να εξετάζει 13 «σενάρια εκδίκησης» ως αντίποινα για την αμερικανική επιδρομή στο Ιράκ που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ προχώρησαν σε επίδειξη ετοιμότητας και δύναμης τη Δευτέρα (6/1/2020), πραγματοποιώντας άσκηση με 52 μαχητικά F-35Α τεχνολογίας stealth.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/iran-podopotithikan-kideia-soyleimani-nekroi-traymaties

Ροή Ειδήσεων