• Αναζήτηση

Συνελήφθη ο δήμαρχος Ερμιονίδας

Αυτόφωρη διαδικασία έχει κινηθεί κατά του δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου, του αρμόδιου για την καθαριότητα αντιδημάρχου Γιάννη Τσαμαδού και υπαλλήλων του δήμου Ερμιονίδας. Ο λόγος, μια νέα καταγγελία που αφορά το γνωστό πρόβλημα με τα απορρίμματα του Δήμου.

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας σε αποκλειστικές του δηλώσεις στον Άκη Γκάτζιο για το anagnostis.org μέσα από το αστυνομικό τμήμα όπου κρατείται, τονίζει μεταξύ άλλων πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια υγεία αν δεν απομακρυνθούν άμεσα τα σκουπίδια από τους δρόμους, επισημαίνοντας πως ήδη έχει κάνει αναφορά στον εισαγγελέα για το θέμα.

Η δήλωση του Γεωργόπουλου:

«Είμαστε στο αστυνομικό τμήμα Ερμιονίδας, σε καθεστώς αυτόφωρης διαδικασίας, γιατί κάναμε την προσπάθεια να καθαρίσουμε το δήμο μας από τα σκουπίδια. Ο δήμος έχει γεμίσει από σκουπίδια, γιατί με μία αψυχολόγητη ενέργεια έκλεισε ξαφνικά το Πράσινο Σημείο, χωρίς να έχουμε ειδοποιηθεί, με προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί επί θητείας του κου Σφυρή. Δεν υπάρχει αδειοδοτημένος χώρος και έχει γεμίσει σκουπίδια όλη η Ερμιονίδα.

Κινδυνεύουν οι δημότες και η δημόσια υγεία, τα παιδιά μας που πάνε σχολείο, γιατί και έξω από τα σχολεία είναι απορρίμματα. Κινδυνεύουν όλοι δημότες και δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό το πράγμα να είναι έτσι. Καταθέσαμε αναφορά στον κο εισαγγελέα, και σήμερα κάναμε μια προσπάθεια να μεταφορτώσουμε απορρίμματα για να μπορέσει να κάνει Χριστούγεννα ο κόσμος.

Δυστυχώς, ο κος Σφυρής (σ.σ. πρώην δήμαρχος Ερμιονίδας) βρέθηκε στο χώρο, βιντεοσκόπησε την προσπάθεια και μετά από λίγο παρουσιάστηκε ο ιδιοκτήτης ενός όμορου κτήματος σε ένα απόμερο μέρος κάλεσε την αστυνομία και τώρα είμαστε σε καθεστώς αυτόφωρης διαδικασίας. Υποβαθμίσαμε λέει το περιβάλλον. Δηλαδή σε ένα χωράφι, φορτώσαμε και ξεφορτώσαμε.

Το ότι κινδυνεύουν οι ζωές των δημοτών μας, το ότι έχει γεμίσει σκουπίδια η Ερμιονίδα, δεν απασχολεί κανέναν. Δυστυχώς ντρέπομαι και λυπάμαι που το λέω: όλοι νίπτουν τας χείρας τους. Έχουν αφήσει το πράγμα στο έλεος του Θεού».

Ροή Ειδήσεων