• Αναζήτηση

Σοκ! Κατάρρευση στο κέντρο της Σπάρτης! (video)

Απόγευμα Τετάρτης 11/12/19. Βροχερός καιρός. Ευτυχώς στη Σπάρτη δεν κινούνται πολλοί πεζοί. Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας «Σεβίλλη», στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, τακτοποιεί τον χώρο κάτω από τις καμάρες γιατί το βράδυ έχει ποδόσφαιρο. Ένας εκκωφαντικός θόρυβος τον τρομάζει. Είναι τυχερός. Δύο τρία μέτρα δίπλα του καταρρέει το ταβάνι κάτω από το χαγιάτι του παρακείμενου διατηρητέου κτιρίου. Λυκούργου και Παλαιολόγου γωνία, από την πλευρά της πλατείας (οδός Νέας Υόρκης). Ξύλα, σοβάδες και μεγάλος όγκος περιττώματα πουλιών πέφτουν στο πεζοδρόμιο ακριβώς στη διάβαση των πεζών. Ο ιδιοκτήτης του καφενείου είχε άγιο και δεν βρέθηκε κάτω από την κατάρρευση. Από το παρακείμενο περίπτερο μας είπαν ότι πολλές φορές έχουν διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση του κτιρίου. Το θεωρούν επικίνδυνο. Μπορεί η λιθοδομή του να αντέχει αλλά τα ξύλα, οι τσίγκοι και τα κεραμίδια είναι απειλή. Είναι ένα από τα πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Κάτω και μπροστά ακριβώς από το κτίριο λειτουργεί περίπτερο με συχνότατη στάση πελατών.

Συνεργείο του Δήμου με ταινίες σήμανσης απαγόρευσε τη διέλευση των πεζών. Με το φώς της ημέρας θα εκτιμηθεί η κατάσταση.
Ωστόσο η λύση βρίσκεται μάλλον σε μια ριζική αναπαλαίωση του υπάρχοντος.
Να σημειωθεί ότι στο κέντρο της Σπάρτης υπάρχουν πολλά κτίρια σε αυτή την κατάσταση που υποχρεώνουν τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και τον Δήμο σε μέριμνα για να αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά.

Ροή Ειδήσεων