• Αναζήτηση

Κωνσταντίνος Βλάσης: Ορκίζεται σήμερα ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών

Ορκίζεται το μεσημέρι ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Αντώνη Διαματάρη που παραιτήθηκε μετά το σάλο που προκλήθηκε για το πτυχίο του.

Ο κ. Βλάσης θα ορκιστεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το μεσημέρι στις 13:30.

Ο Αντώνης Διαματάρης παραιτήθηκε την περασμένη Πέμπτη, αφήνοντας αιχμές για προσωπικές επιθέσεις εναντίον του.

Η υπόθεση του μεταπτυχιακού του κ. Διαματάρη βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης τις περασμένες ημέρες, μετά από σχετική αποκάλυψη της ομογενειακής ιστοσελίδας kalami.us.

Το άρθρο αποκάλυπτε πως ο κ. Διαματάρης ουδέποτε υπήρξε απόφοιτος του Πανεπιστημίου Columbia και δημοσιευόταν και φωτογραφία εγγράφου, η οποία επιβεβαίωνε το ρεπορτάζ.

Το θέμα ανέδειξε πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τις περασμένες ημέρες έχει εκδώσει αρκετές ανακοινώσεις για το θέμα.

Ο νέος υφυπουργός αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σύμφωνα με πηγές, ο πρωθυπουργός εκτιμά ιδιαιτέρως τις ικανότητές του.

Ο Κώστας Βλάσης είναι χειρουργός-ορθοπεδικός, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου πήρε και το διδακτορικό του το 2005. Εν συνεχεία πέρασε με επιτυχία από τις ακαδημαϊκές βαθμίδες του Λέκτορα και του Επίκουρου Καθηγητή, ενώ από το 2016 είναι Αναπληρωτής Σχολής της Ιατρικής Σχολής της Αθήνας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σημαντικό ρόλο στην επιλογή του Πρωθυπουργού έπαιξε η εκλογική επιτυχία του κ. Βλάση στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, αλλά και η ευρεία του εκλογική νίκη στην Αρκαδία στις εκλογές του Ιουλίου.

Επιπλέον, κατά κοινή ομολογία, ο Αρκάς βουλευτής είχε μεγάλο μερίδιο συμμετοχής στη νίκη της ΝΔ και του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς ανέλαβε προσωπικά την οργάνωση του εκλογικού αγώνα του υποψήφιου Περιφερειάρχη, κερδίζοντας μια πολύ δύσκολη μάχη και μια περιφέρεια που πολλοί στην παράταξη θεωρούσαν χαμένη υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας ο κ. Βλάσης διετέλεσε γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ενώ υπήρξε εισηγητής σε σημαντικά νομοσχέδια. Αυτό που πολύ δεν γνωρίζουν αλλά υπήρξε καταλυτικός παράγοντας στην επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι ο Αρκάς βουλευτής έχει αναπτύξει έναν ισχυρό δεσμό με τους Έλληνες ομογενείς και κυρίως αυτούς των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς από τα πρώτα χρόνια που πολιτευόταν πραγματοποιούσε συστηματικές επισκέψεις σε αρκετές Πολιτείες δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον απόδημο Ελληνισμό.

Υπήρξε θερμός υποστηρικτής της ψήφου των αποδήμων και συμμετείχε ενεργά στην προώθησή της μέσω της στενής συνεργασίας του με την κοινότητα των αποδήμων Αρκάδων, που αποτελούν ίσως το μεγαλύτερο όγκο των συμπατριωτών μας σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Καναδά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (2-Α), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (1-Α) και ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας (3-Α) στην ορκωμοσία του νέου ΥφΕΞ Κωνσταντίνου Βλάση (2-Δ), στο Προεδρικό Μέγαρο, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (2-Α), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (1-Α) και ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας (3-Α) στην ορκωμοσία του νέου ΥφΕΞ Κωνσταντίνου Βλάση (2-Δ), στο Προεδρικό Μέγαρο, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

«Άνθρωπος αυτοδημιούργητος και χαμηλών τόνων, με πλούσιο βιογραφικό αλλά και εργασιακή εμπειρία, ο Κώστας Βλάσης έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά στα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σ’ ό,τι αφορά στην επιλογή των στελεχών της κυβέρνησής του», τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές.

Ροή Ειδήσεων