• Αναζήτηση

Απειλεί ο Τσαβούσογλου: Δεν θέλουμε πόλεμο αλλά θα προστατεύσουμε τα πλοία μας αν χρειαστεί

Συνεχίζει τις απειλές ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα όποια και να είναι», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, μετά από ομιλία του στο στο Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτικών Εργασιών (ΙSPI) στη Ρώμη, για το αν η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει βία κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων της στην Α. Μεσόγειο, ο κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει προσπαθήσει να βρεθεί λύση στο Κυπριακό, όμως οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν συμφωνία. «Εμείς είμαστε εγγυήτρια δύναμη της ‘ΤΔΒΚ’. Εμείς κάναμε τα πάντα για να βρούμε λύση. Η Ε/κ πλευρά δεν θέλει να κάνει συμφωνία».

Τσαβούσογλου: Να διαμοιραστούν τα έσοδα από το φυσικό αέριο

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Άγκυρα προτείνει να μην γίνονται μονομερείς δραστηριότητες έρευνας φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο και τα έσοδα να διαμοιραστούν μέσω επιτροπής που θα ιδρυθεί.

«Προωθήσαμε στους Ε/Κ, στην Ελλάδα, στην ΕΕ, μέχρι και τα ΗΕ, σε όλους. Αλλά αν δεν θέλουν συνεργασία κι εγώ θα στείλω τα πλοία μου. Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια και να είναι», κατέληξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/tsaboysogloy-den-thelo-polemo-alla-ploia

Ροή Ειδήσεων