• Αναζήτηση

Μίλτος Χρυσομάλλης: Άλλο Αλέξης Τσίπρας, άλλο Κυριάκος Μητσοτάκης!

«Εμείς είμαστε αυτοί που αποδίδουμε στον ελληνικό λαό ένα ισορροπημένο Σύνταγμα, με ουσιαστικές αλλαγές σε κρίσιμα θέματα, που απειλούσαν μέχρι σήμερα τη σταθερότητα της φιλελεύθερης δημοκρατίας μας. Εμείς δεν προσπαθήσαμε ούτε στοχεύσαμε σε μια αναθεώρηση με ταξικό περιεχόμενο και ιδεολογικές αγκυλώσεις, οι οποίες δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στο πολίτευμα και στην κοινωνία. Γι’ αυτό και η τελευταία μας επικροτεί!», τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για την Συνταγματική Αναθεώρηση, σχετικά με τα άρθρα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και το δικαιώματος της μειοψηφίας να συστήνει εξεταστικές επιτροπές.

Παρατήρησε ότι η ατολμία της προηγούμενης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ, που έθεσε εκτός αναθεώρησης διατάξεις τις οποίες περίμενε η κοινωνία, όπως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τα θέματα δάσους και περιβάλλοντος, στιγματίζει αυτή την τόσο σημαντική κοινοβουλευτική και πολιτική διαδικασία, που πραγματοποιείται για τρίτη φορά στα 45 χρόνια της μεταπολίτευσης.

Αναφορικά, με την απεμπλοκή της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την προκήρυξη εκλογών, ο Μίλτος Χρυσομάλλης παρατήρησε ότι τη τελευταία δεκαετία χρησιμοποιήθηκε η εκλογή από την αντιπολίτευση για να προκληθούν εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, όπως το 2009 με τον εκβιασμό της κυβέρνησης Καραμανλή από τον Γ. Παπανδρέου και το 2014 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την πτώση της Κυβέρνησης Σαμαρά την ώρα που μας έβγαζε από το μνημόνιο. «Τελικά αυτή η εξέλιξη κόστισε στη χώρα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, ένα αχρείαστο μνημόνιο, υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας και του εθνικού μας πλούτου για 99 χρόνια και φυσικά τη συμφωνία των Πρεσπών. Το “όχι” στον Σταύρο Δήμα αποτελεί το μόνο “όχι” στην ιστορία της Ελλάδος, για το οποίο κάποιοι πρέπει να κρύβονται και να ντρέπονται. Θα σας κυνηγά, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι ο εφιάλτης σας» τόνισε.

«Το πολιτικό θράσος εδώ δεν έχει όρια! Μιλάτε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ για εργαλειοποίηση του Συντάγματος, που το 2014 απειλούσατε ευθέως τους Βουλευτές και τους συκοφαντούσατε υπονοώντας χρηματισμό τους; Εσείς που μαζί με τους ΑΝΕΛ μιλάγατε για κουμπαράδες; Εσείς που στήσατε το σόου Καμμένου-Χαϊκάλη-Λαζόπουλου για δήθεν απόπειρα χρηματισμού Βουλευτών; Κανείς δεν ξεχνά τις προβοκάτσιες και τις σκευωρίες που στήσατε. Η σκευωρία ήταν και είναι στο αίμα σας. Σκευωρία για την εκλογή του Σταύρου Δήμα, σκευωρία για τη Novartis. Στόχος πάντα ο ίδιος. Ο Αντώνης Σαμαράς!» συνέχισε, σημειώνοντας: «Ξεχνάει κανείς ποιοι έπαιξαν παιχνίδια με τον θεσμό του ΠτΔ; Ξεχνάει κανείς τον Φώτη Κουβέλη, που κατέστρεψε μια χώρα για να γίνει ορντινάντσα του Πάνου Καμμένου, ο οποίος επίσης κατέστρεψε μια χώρα για να γίνει ορντινάντσα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατέστρεψε μία χώρα για να γίνει ορντινάντσα της κ. Μέρκελ. Και όλα με αφορμή την εκλογή του ΠτΔ. Δικά σας στελέχη τότε δήλωναν ότι “και το Θεό τον ίδιο να προτείνει ο Σαμαράς, εμείς θα πάμε σε εκλογές”. Αυτό πλέον τελειώνει οριστικά».

Σχετικά με τη θεσμοθέτηση του δικαιώματος της μειοψηφίας να συστήνει πλέον εξεταστικές επιτροπές, ο βουλευτής Μεσσηνίας παρατήρησε ότι είναι μια πρόταση που αυξάνει τη δημοκρατία στο Κοινοβούλιο, ειδικά μετά τις αντιδημοκρατικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες που ζήσαμε 4,5 χρόνια με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Είναι γνωστό πως εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθήσατε να σπιλώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους, πως στήσατε “δίκες της Μόσχας”, παρακάμπτοντας κάθε συνταγματική και νομοθετική διάταξη… Δεν επιτρέψατε να διερευνηθούν τα έργα και οι ημέρες σας. Καταπατήσατε τα δικαιώματα της Μειοψηφίας, ευτελίσατε ανθρώπους εντός και εκτός Βουλής, χωρίς να ξεστομίσετε για όλα αυτά ούτε μια συγνώμη. Αυτήν την τυραννία της πλειοψηφίας, όπως πολύ εύγλωττα χαρακτήρισε ο Αλεξίς ντε Τοκβίλ τη διορθώνουμε σήμερα στο πνεύμα του Συντάγματος της Βαϊμάρης».

Κλείνοντας, ο Μίλτος Χρυσομάλλης αναφέρθηκε στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για εθνικά θέματα. «Εδώ είναι να γελάει κανείς! Μιλάτε εσείς για δημοψηφίσματα, όταν ψηφίζατε την κάκιστη Συμφωνία των Πρεσπών, διαλύοντας τα κόμματα, κάνοντας πλήθος μετεγγραφών Βουλευτών, υβρίζοντας τον ελληνικό λαό που συμμετείχε μαζικά σε συλλαλητήρια, χρησιμοποιώντας βία και χημικά και προβαίνοντας σε προληπτικές συλλήψεις πολιτών. Τότε δεν υπήρχε λόγος δημοψηφίσματος επειδή το “OXI” υπερέβαινε το 70%-80%;. Τότε για εσάς ήταν ανώριμος ο ελληνικός λαός. Και έχετε το πολιτικό θράσος να προτείνετε δημοψήφισμα για τα εθνικά θέματα, εσείς που έχετε ευτελίσει κάθε έννοια δημοψηφίσματος, όπως με εκείνο το ανεκδιήγητο δημοψήφισμα του 2015, τότε που παίξατε τη χώρα στα ζάρια. Αυτή είναι η διαφορά μας κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί είσαστε, αυτοί δεν είμαστε. Άλλο Αλέξης Τσίπρας, άλλο Κυριάκος Μητσοτάκης!» κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων