Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις 14-11-2019, σε ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λαμιέων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 30,5 κιλά περίπου αδασμολόγητου κομμένου καπνού και 2,4 τόνοι περίπου άκοπου καπνού.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν 3 άτομα και συγκεκριμένα ένας 45χρονος αλλοδαπός, ένας 68χρονος Έλληνας και μία 53χρονη Ελληνίδα, ενώ από τους αστυνομικούς αναζητείται ένας ακόμα 60χρονος , συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα, ενώ επιπλέον ο 68χρονος, κατηγορείται και για παράβαση νομοθεσίας περί αιθυλικής αλκοόλης και αλκοολούχων προϊόντων.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι έκοβαν ποσότητες καπνού, τις οποίες ακολούθως συσκεύαζαν και απέστελλαν, υπό την μορφή ασυνόδευτων δεμάτων, μέσω δρομολογίων του ΚΤΕΛ, σε διάφορες πόλεις της επικράτειας.

Από τους αστυνομικούς εντοπίσθηκε κινούμενος με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο 45χρονος, έξω από τον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων της περιοχής της Λαμίας, όπου και ακινητοποιήθηκε, ενώ από το εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 νάιλον συσκευασίες κομμένου αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους 6 κιλών και 61 γραμμαρίων.

Σε διαδοχικές νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία και αποθήκες, σε ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λαμιέων, όπου εντοπίσθηκαν και οι υπόλοιποι συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Σε οικία και παρακείμενη αποθήκη της 53χρονης και του 60χρονου:

39 νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν κομμένο αδασμολόγητο καπνό, συνολικού βάρους 19 κιλών και 454 γραμμαρίων,
ποσότητα άκοπου καπνού, συνολικού βάρους 1 τόνου και 632)κιλών, καθώς και
μηχάνημα με περιστρεφόμενο κάδο (μπετονιέρα), στο οποίο ανάδευαν τις ποσότητες του κομμένου καπνού.
Σε αποθήκη του 68χρονου, η οποία βρίσκεται σε απομονωμένο αγροτικό σημείο της περιοχής:
ποσότητα άκοπου καπνού, συνολικού βάρους 770 κιλών,
ποσότητα κομμένου αδασμολόγητου καπνού, χύμα και συσκευασμένου, συνολικού βάρους 5 κιλών και 71 γραμμαρίων, καθώς και
μπετονιέρα και μηχανή κοψίματος του καπνού.
Λαμία – παράνομα – καπνά – καζάκι Τσίπουρο

Επιπλέον, στην αποθήκη του 68χρονου, εντοπίσθηκε παράνομο πακτωμένο καζάνι απόσταξης τσίπουρου, σε λειτουργία και από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το καπάκι αυτού, καθώς και 4 πλαστικά δοχεία που περιείχαν ποσότητα αποσταγμένου τσίπουρου 640 λίτρων.

Επίσης κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 45χρονου, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων λαθρεμπορίας.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.