• Αναζήτηση

Πότε πέφτει η «Μαύρη Παρασκευή» των προσφορών;

Η μεγάλη γιορτή των προσφορών και εκπτώσεων, η γνωστή σε όλους ως Black Friday, πλησιάζει.

Μεγάλα πολυκαταστήματα, μικρές επιχειρήσεις λιανικής αλλά και πολλά e-shops θα δώσουν το παρόν στις 29 Νοέμβρη, στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού τους με τους καταναλωτές. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το αμερικανικό έθιμο λαμβάνει χώρα την τέταρτη Παρασκευή του Νοέμβρη, αλλά πάντα ακολουθεί την ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving). Η ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου, αλλά ουσιαστικά αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία οι καταναλωτές να επωφεληθούν σε προσφορές και τα καταστήματα σε τζίρο. Τα τελευταία χρόνια, η ημέρα αυτή έχει συνδεθεί με εικόνες ατελείωτων ουρών έξω από καταστήματα, ακόμα και ημέρες πριν, αλλά και βίντεο με σκηνές φρενίτιδας με το που ανοίγουν οι πόρτες.

Στην Ελλάδα, το έθιμο της Black Friday έφεραν τα καταστήματα Public και κάθε χρόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα τεχνολογίας και ηλεκτρονικών ειδών πρωτοστατούν σε ενέργειες και προσφορές. Σταδιακά, το «κίνημα» της Black Friday επεκτάθηκε όμως, καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, από διαφορετικούς κλάδους, όπως τα super markets και εταιρείες εμπορίας αυτοκινήτων, συμμετέχουν με εκπτώσεις και προσφορές.

Το 2018, ο συνολικό τζίρος εκτοξεύτηκε, με κύριες αιτίες να είναι η μεγαλύτερη διάρκεια των προσφορών, η αύξηση των επιχειρήσεων που συμμετείχαν αλλά και ο αυξημένος τουρισμός. Σύμφωνα με έρευνα του Black-Friday. Global οι πωλήσεις τη «Μαύρη Παρασκευή» ήταν υψηλότερες κατά 2600% σε σχέση με μια απλή Παρασκευή, ενώ ο μέσος Έλληνας εκείνες τις ημέρες ξόδεψε περίπου 206€, αγοράζοντας κυρίως ηλεκτρικά είδη, ρούχα και παπούτσια.

Τι επιφυλάσσει φέτος η «Μαύρη Παρασκευή» σε καταναλωτές και επιχειρήσεις; Υπομονή λίγες ακόμα ημέρες! Εν τω μεταξύ μπείτε εδώ και δηλώστε τι θέλετε σε Black Friday τιμές για να ενημερωθείτε και πρώτοι για όλες τις προσφορές!
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/pote-peftei-i-mayri-paraskeyi-ton-prosforon

Ροή Ειδήσεων