• Αναζήτηση

Μετά τα ξενοδοχεία και τους ξενώνες, ανοίγουν και μοναστήρια για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες

Η Ιερά Μονή Πορετσού στα Αγράμπελα Αχαΐας θα παραχωρήσει η Εκκλησία για την φιλοξενία προσφύγων.

Το μοναστήρι, που υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, είναι ανενεργό καθώς δεν υπάρχει εγκατεστημένη ανδρική αδελφότητα. Απέχει περίπου 100 χλμ από την Πάτρα και βρίσκεται δίπλα στο χωριό Αγράμπελα με τους σχεδόν 50 κατοίκους.

Οπως ανέφερε o ΣΚΑΪ 100,3, ήδη έφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες. Οπως ανέφερε σε δημοσίευμά του το kalavrytanews στην Ιερά Μονή Πορετσού αναμένεται να εγκατασταθούν 50 έως 60 πρόσφυγες, μονογονικές οικογένειες Συρίων προσφύγων, με μικρά παιδιά και όχι μετανάστες.

Το μοναστήρι παραχωρήθηκε από την Μητρόπολη Ηλείας

Την δαπάνη για την φιλοξενία και την παραμονή των προσφύγων αναλαμβάνει εξολοκλήρου η Μητρόπολη Ηλείας, χωρίς επιχορηγήσεις ή ένταξη σε προγράμματα προσφύγων. Ηδή έχουν προσληφθεί τέσσερα άτομα για την κουζίνα της μονής και αναμένεται να γίνει η πρόσληψη ενός δασκάλου για τα παιδιά των προσφύγων.

«Ο Χριστός είπε αγάπα τον εχθρό όπως τον εαυτόν σου. Αν αυτοί είναι οι εχθροί μας θα τους ρίξουμε στο Αιγαίο να πνιγούν; Ασφαλώς όχι. Όπως ο Χριστός ήταν φυγάς από τα Ιεροσόλυμα στην Αίγυπτο έτσι συμβαίνει με αυτούς τους ανθρώπους» είπε ο βοηθός του Μητροπολίτη Ηλείας, Γερμανού και πρόσθεσε:«Η Εκκλησία δεν βλέπει αν κάποιος είναι πιστός ή όχι. Τον αντιμετωπίζει ως εικόνα του Θεού».

Οπως διευκρίνισε το μοναστήρι που παραχωρείται ήταν ερειπωμένο και τόνισε΅: «Μέσα από κάποιο πρόγραμμα του ΕΟΤ το ανακαινίσαμε για να γίνει τουριστικός ξενώνας. Δεν ήταν εν ενεργεία μοναστήριο από το οποίο διώξαμε τους μοναχούς για να βάλουμε τους ξένους. Εμείς δώσαμε το κτήριο στην πολιτεία και εκείνη ανέλαβε να μείνουν 50-60 άνθρωποι, μονογονεϊκές οικογένειες».

Γεννηματά: Φωτεινό παράδειγμα, μας γεμίζει περηφάνια και ελπίδα
Σχολιάζοντας την απόφασης της Μητρόπολης Ηλείας, η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για «απόφαση που δίνει το φωτεινό παράδειγμα». «Η Μητρόπολη Ηλείας δίνει φωτεινό παράδειγμα και μας γεμίζει περηφάνια και ελπίδα. Τα παιδιά των προσφύγων χρειάζονται αγάπη και σχολείο. Η ελληνική κοινωνία αναζητά θετικά πρότυπα και λύσεις. Η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να στηρίξει την προσπάθεια», ανέφερε η κα Γεννηματά.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/anoigoyn-monastiria-gia-na-filoxenithoyn-prosfyges

Ροή Ειδήσεων