Στο «μάτι» της κακοκαιρίας «Βικτώρια» θα βρεθεί μέχρι αύριο το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με τους μετωρολόγους να προειδοποιούν για ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του meteo.gr για την πορεία της κακοκαιρίας «Βικτώρια», το βαρομετρικό χαμηλό «μας πλησιάζει από τα δυτικά, προκαλώντας στο Ιόνιο θυελλώδεις νοτιάδες, με την έντασή τους κατά τη διάρκεια της Τρίτης να φτάνει τοπικά και τα 9 μποφόρ.

Ο χάρτης του meteo.gr για τους ανέμους της κακοκαιρίας «Βικτώρια»:

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη

Για την κακοκαιρία «Βικτώρια» βρίσκεται σε ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ. Οπως αναφέρει, αναλυτικά, το meteo.gr, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, aπό τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 12/11, αρχικά στο Ιόνιο και στη συνέχεια στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τη διάρκεια των βραδινών και νυκτερινών ωρών θα κινηθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και τη Δυτική Κρήτη.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται στα νότια τμήματα. Την Τετάρτη 13/11 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, από τις πρωινές ώρες, με τα φαινόμενα να είναι ισχυρά κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται στα νησιά του Αιγαίου (Κυκλάδες και Κρήτη).

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τετάρτη η κακοκαιρία θα πλήξει και την ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Ο χάρτης πρόβλεψης βροχοπτώσεων
Το meteo.gr δημοσίευσε έναν χάρτη στον οποίο παρουσιάζονται το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής έως τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 13/11, καθώς επίσης και οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα κατά τη διάρκεια του διημέρου Τρίτης και Τετάρτης.

Η ομάδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τονίζει ότι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του φαινομένου της λασποβροχής. 

Δείτε τον χάρτη: