• Αναζήτηση

Η χείρα του Αγ. Ιωάννη Χρυσόστομου στην Καλαμάτα για τα ονομαστήριά του Μητρο­πο­λίτη Μεσσηνίας

Την ερχόμενη Tετάρτη 13 Νοεμβρίου , εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητρο­πο­λίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Αύριο Τρίτη και ώρα 7 μ.μ., παραμονή της Εορτής, η Καλαμάτα θα υποδεχθεί την άφθαρτη αριστερά Τιμία Χείρα του Αγίου Ιωάν­νου του Χρυσοστόμου, έξωθεν του πανηγυρίζοντος ομωνύμου Ιερού Ναού της πόλης, εκ της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Βαρλαάμ Μετεώρων.

Το χαρι­τό­βρυτο Λείψανο θα μεταφέρει ο Μεσσήνιος Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, προς ευλογίαν του Χριστεπωνύμου Πληρώματος, αλλά και προς τιμήν του εορτάζοντος Μητροπολίτη Μεσ­ση­νίας. Θα ακολουθήσει η τέλεση Πολυαρχιερατικού Εσπε­ρι­νού.

Την Τετάρτη το πρωί το Ιερό Λείψανο θα μεταφερθεί στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, και θα ακολουθήσει η τέλεση πολυαρχιερατικής θείας Λει­τουρ­γίας. Μετά το πέρας αυτής η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας θα απονείμει τις υποτροφίες του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, στους δικαιούχους απόρους Μεσσήνιους φοιτητές.

Στη συνέχεια, ο εορτάζων Μητροπολίτης Μεσσηνίας θα μεταβεί στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου θα δεχθεί τις ευχές Αρχών, Κλήρου και Λαού, έως τις 1 μ.μ. Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί ευχές από τις 6 έως τις 8.

Ροή Ειδήσεων