• Αναζήτηση

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020

Αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020. Aπό το βράδυ της Πέμπτης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην ειδική εφαρμογή του Taxisnet και να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής.

Τα ραβασάκια δεν θα έχουν καμία μεταβολή σε σχέση με πέρυσι, καθώς οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ. Το ποσό υπολογίζεται είτε με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είτε με βάση τα κυβικά του κινητήρα και το έτος ταξινόμησης.

Συγκεκριμένα, αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί από 1 Νοέμβριου 2010 και μετά, πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές CO2. Αντίθετα, αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί μέχρι 31 Οκτωβρίου 2010 πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τον κυβισμό και το έτος ταξινόμησης.

Mπείτε με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ για να μάθετε το ποσό που θα πληρώσετε και να εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο πληρωμής.

Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του 2019, όπως κάθε χρόνο. Σε διαφορετική περίπτωση η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Όσοι δεν πληρώσουν εντός προθεσμίας τα τέλη κυκλοφορίας, θα επιβαρυνθούν πρόστιμα:
Αναλυτικά καταβάλλεται:

Ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
Το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο.
0 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.
Ωστόσο, όσοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν το ποσό που αναλογεί για το όχημα τους, έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν τις πινακίδες τους στην Εφορία, θέτοντας έτσι το ΙΧ τους σε ακινησία. Σε διαφορετική περίπτωση, οι ιδιοκτήτες ΙΧ και δικύκλων θα έρθουν αντιμέτωποι με σημαντικά πρόστιμα.

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την κατάθεση πινακίδων
Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου, η κατάθεση των πινακίδων σημαίνει ότι το ΙΧ αδρανοποιείται και οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας παραμένουν στη ΔΟΥ για διάστημα ενός χρόνου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:

Αδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου
Πινακίδες
Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ
Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους
Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο
Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης
Υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι το όχημα δεν θα σταθμεύσει σε δημόσιο δρόμο.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/oikonomia/anartithikan-ta-teli-kykloforias-gia-2020

Ροή Ειδήσεων