• Αναζήτηση

Τοποθέτηση Μ. Χρυσομάλλη στο Ν/Σ για το άσυλο των προσφύγων (video)

Η Αριστερά δεν διαθέτει το αποκλειστικό προνόμιο στον ανθρωπισμό τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, απευθυνόμενος στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη παροχή ασύλου σε πρόσφυγες. «Όλη την ημέρα σας ακούω, κύριοι της Αριστεράς, να προσπαθείτε να μας κάνετε μαθήματα ανθρωπισμού», συνέχισε. «Ξεχάσατε της λάσπες της Ειδομένης; Ξεχάσατε τη Μόρια και τα χιόνια; Εκεί ακριβώς πνίγηκε ο ανθρωπισμός της Αριστεράς. Εσείς δημιουργείτε με αυτήν την τακτική σας στην Ευρώπη όλα αυτά τα ακροδεξιά κινήματα. Φαίνεται ότι ξεχνάτε το παράδειγμα της Ούμπρια, μιας περιοχής της Ιταλίας που για 60 χρόνια ήταν το προπύργιο της Αριστεράς, την οποία άλωσαν με ποσοστό 57% οι Σαλβίνι και Μπερλουσκόνι με προμετωπίδα το μεταναστευτικό! Ξεχάσατε ότι ο λαός νιώθει το προσφυγικό/μεταναστευτικό ως σημαντικό πρόβλημα και όποιοι δίνουν λύσεις, ο λαός τούς επικροτεί. Και τελικά, όπως φάνηκε και στη χώρα μας, η Αριστερά δεν δίνει λύσεις!».

Όπως σημείωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης, ενώ θα περίμενε κανείς να ακούσει μια σοβαρή κριτική από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, τελικά αυτό που παρατηρήθηκε είναι μια περίσσια πολιτικού θράσους για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή η χώρα και το οποίο το δημιούργησε με τις ιδεοληψίες της και την πολιτική της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Η αλήθεια είναι ότι ο πόλεμος στη Συρία και οι προσφυγικές ροές υπήρχαν από το 2012, μόνο που τότε ήταν ελεγχόμενες, γιατί υπήρχε μια σοβαρή, στιβαρή πολιτική στο ζήτημα από την κυβέρνηση Σαμαρά. Ήξεραν όλοι ότι στην Ελλάδα δεν θα έβρισκαν αυτό που η δικιά σας πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ φώναξε το 2015, ότι “ελάτε όλοι στην Ελλάδα, να λιαστείτε στις πλατείες μας και μετά να εξαφανιστείτε”, δηλαδή να φτάσετε στην Ευρώπη. Δεν υπολογίσατε ότι η Ευρώπη όχι μόνο μας έκλεισε τα σύνορα αλλά με τις εξυπνάδες του τότε συγκυβερνήτη σας, του κ. Καμμένου, ότι θα στείλετε τζιχαντιστές στην Ευρώπη, άρχισαν πλέον να μας αντιμετωπίζουν πιο σκληρά, με αποτέλεσμα να γίνει αυτήν τη στιγμή η χώρα μας μια αποθήκη ψυχών. Αυτό είναι το πρόβλημα που κληρονομήσαμε από εσάς και αυτό

το πρόβλημα πρέπει να διαχειριστούμε, με εβδομήντα χιλιάδες αιτήσεις ασύλου να εκκρεμούν, να μην ξέρουμε αυτήν τη στιγμή ποιος είναι στη χώρα, πού βρίσκεται ή πού θέλει να πάει».

Όπως τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αντιμετωπίζει ουσιαστικά το μεταναστευτικό/προσφυγικό πρόβλημα, μας κάνει ξανά μια χώρα κανονική, μια χώρα με σοβαρή μεταναστευτική πολιτική. Γιατί καμία χώρα δεν υπήρξε ποτέ στον κόσμο χωρίς να έχει σοβαρή μεταναστευτική πολιτική, χωρίς να ελέγχει ποιοι θα έρθουν στα εδάφη της και πού θα πάνε. Αυτό σημαίνει σοβαρό κράτος και ευνομούμενη πολιτεία.

«Με αυτό το νομοσχέδιο διαμορφώνεται πλέον στο τόπο μας μια σοβαρή πολιτική, διαχωρίζεται ο πρόσφυγας από τον παράνομο μετανάστη. Και επειδή άκουσα και πριν πολλούς συναδέλφους της Αριστεράς να λένε ότι δεν υπάρχει λαθρομετανάστης, επιτρέψτε μου να πω το εξής: ναι, λαθραίος άνθρωπος δεν υπάρχει, λαθραίος μετανάστης όμως υπάρχει, όπως υπάρχει λαθραίος αναγνώστης και λαθραίος επιβάτης!», παρατήρησε ο Μίλτος Χρυσομάλλης, για να καταλήξει: «Φωνάζατε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν λειτουργούσε ένα κλιματιστικό στην Αμυγδαλέζα για τις συνθήκες διαβίωσης και τελικά με την πολιτική σας στο μεταναστευτικό τι κάνατε; Να φωνάζει όλη η κοινωνία για την πολιτική σας!».

Ολόκληρη η τοποθέτση:

Ροή Ειδήσεων