• Αναζήτηση

Άρθρο του Δ. Οικονομάκου για τη συνεργασία Βασιλόπουλου – Κουκούτση

Την απαράδεχτη συνεργασία της Δημ. Αρχής με το πρώην βουλευτή της ΧΑ καταδίκασε το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.
Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για αυτή την συνεργασία από τον Δήμαρχο κ. Βασιλόπουλο και την κ. Αλειφέρη, που συνδιοικούν στο Δήμο και είναι στελέχη της ΝΔ. Μάλιστα για να δικαιολογήσουν την επιλογή τους χρησιμοποιούν αίολα και επικίνδυνα επιχειρήματα. Το επιχείρημα “είναι νόμιμα εκλεγμένος ο Κουκούτσης” ή “δεν έχει ακόμα καταδικαστεί” είναι επικίνδυνο. Ουσιαστικά με αυτά ξεπλένεται η ναζιστική δικαιολογία για την οποία ο ίδιος ο Κουκούτσης δηλώνει αμετανόητος. Ο συγκεκριμένος δεν ήταν κάποιο παιδάκι που παρασύρθηκε, αλλά χρόνια στέλεχος της συγκεκριμένης οργάνωσης. Το τι είναι ο Κουκούτσης το ξέρουν οι πάντες. Το γεγονός ότι μπροστά στην δίκη τα “γύρισε” δεν αποτελεί αθώωση. Άλλωστε όλοι τους τα ίδια κάνουν. Πάνε στο δικαστήριο τώρα και καρφώνουν ο ένας τον άλλον, λιποθυμούν και κλαίνε, δεν ξέρουν τίποτα για τις ενέργειες τους, δεν ήταν μέλη της οργάνωσης, δεν ήξεραν τίποτα και το “Αίμα Τιμή Χρυσή Αυγή” έγινε “Αίμα Τιμή δεν ήμουν εκεί”.
Όμως αυτή η συνεργασία διαφαινόταν από καιρό. Το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση προειδοποιούσαν. Να θυμίσουμε ότι αυτό το “ενδεχόμενο” είχε τονιστεί δημόσια τόσο πριν τις εκλογές, όσο και μετά τις εκλογές που πιάστηκαν στα πράσα να κάνουν τα παζάρια. Μάλιστα η Λαϊκή Συσπείρωση δημόσια είχε απευθυνθεί και καλούσε να πάρουν θέση όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Παρόλο αυτά, οι δυνάμεις που σήμερα καταδικάζουν αυτή την συνεργασία, τότε όχι μόνο δεν έβγαλαν άχνα, αλλά μάλιστα κατά την διαδικασία ψήφισης των επιτροπών και τα νομικών προσώπων στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισαν (πλην του κ. Αντωνόπουλου) τις προτάσεις του κ. Δημάρχου, όπου μέσα σε αυτές συμπεριλαμβανόταν και ο Κουκούτσης. Επίσης ούτε προεκλογικά μίλησαν (πχ στις 2 διακομματικές που έγιναν προεκλογικά μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση απαίτησε να μην δοθεί καμία διευκόλυνση στους φασίστες).
Το “δεν ήξερα”, “δεν κατάλαβα” είναι ψεύτικο! Την αλήθεια την “κάρφωσε” ο Δήμαρχος κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου. Όλοι ήξεραν και μάλιστα ορισμένοι παζάρευαν θέσεις και αξιώματα με την Δημ. Αρχή. Όταν όμως η μοιρασιά δεν απέδωσε, οι συμφωνίες χάλασαν και η Λαϊκή Συσπείρωση χάλασε το κλίμα της “ωραίας οικογένειας”, τότε κάποιοι αναγκάστηκαν να καταδικάσουν αυτή την συνεργασία.
Τα όρια του “Δημοκρατικού Τόξου” και του “Φασιστικού” είναι πολλές φορές δυσδιάκριτα, όπως έχει αποδείξει η ιστορία. Και αυτό διότι έχουν την ίδια μήτρα, το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Όλοι τους είναι υπέρμαχοι του κεφαλαίου και της υποταγής των εργατικών δικαιωμάτων στην κερδοφορία του. Ο φασισμός είναι η ακραία φωνή του καπιταλιστικού συστήματος και δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει ο υποστηριχτής του συστήματος, που τελικά τον γεννά.
Άλλωστε, επειδή δεν ζούμε στην “χώρα των λωτοφάγων”, το πρόσφατο παρελθόν επιβεβαιώνει τα παραπάνω.
Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφίζονταν οι “δημοκρατικοί” με τον Κασιδιάρη αγκαλιά στις εκδρομές της βουλής στα νησιά του Αιγαίου. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι αποδεδειγμένοι δολοφόνοι βγήκαν από την φυλακή. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αφού καθυστέρησε η δίκη τόσα χρόνια, άλλαξε ολόκληρος ποινικός κώδικας που τον αξιοποιούν οι ναζί για να πέσουν στα μαλακά. Ο αριστερός ο κ. Τσίπρας, μαζί με τους Όρμπαν και Σαλβίνι, ανήμερα της 9ης Μάη, ημέρα μνήμης των εκατομμυρίων θυμάτων του σοβιετικού λαού ενάντια στον ναζισμό – ημέρα της αντιφασιστικής νίκης, υπέγραψαν κοινή δήλωση για το «Σιδηρούν Παραπέτασμα»
Αυτή την γραμμή υλοποιεί σήμερα και η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Δήμαρχος Καλαμάτας!
Το ψήφισμα του Δημ. Συμβουλίου που καταδικάζει την συνεργασία Βασιλόπουλου – Αλειφέρη – Κουκούτση είναι αποτέλεσμα της ανυποχώρητης και συνεπής στάσης του ΚΚΕ. Βέβαια ο κάθε ένας καταδίκασε με άλλες αφετηρίες, με άλλες σκέψεις και με άλλους όρους.
Το μόνο σίγουρο συμπέρασμα είναι ότι τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά και σήμερα ο Κουκούτσης δεν θα είχε αυτές τις εξουσίες, αν οι υπόλοιπες μειοψηφίες είχαν ακούσει τις καμπάνες που χτύπαγε το ΚΚΕ και οι δημοτικοί του σύμβουλοι στο θέμα αυτό εδώ και καιρό.

Ροή Ειδήσεων